Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klassikkomusikaali Myrskyluodon Maija tulee Kouvolan teatteriin syksyllä

Ensi-ilta on 10.9.2022. Näytelmä on Kouvolan teatterin

Kouvolan teatterin syksyn musikaali on Myrskyluodon Maija. Sen ensi-ilta on 10.9.2022.

Vanhan Maijan ja nuoren Maijan rooleissa nähdään Annina Rubinstein ja Satu Lemola sekä Jannen roolissa Sami Kosola.

Näytelmän ohjaa Tiina Luhtaniemi.

– Myrskyluodon Maija on ikoninen teos, johon meillä jokaisella on jokin kosketuspinta. Maijan kasvutarina nuoresta naisesta vaimoksi ja perheenäidiksi – kokonaiseksi ankaraa saaristolaiselämää eläväksi naiseksi – on koskettanut sukupolvesta toiseen, Luhtaniemi sanoo tiedotteessa.

Näytelmän Maija edustaa vahvaa ja sankarillista naista, joka selviää elämän koettelemuksista ja osaa kunnioittaa elämää.

– Tiedostan Maijan harteille esitystradition myötä luodun sankarimyytin, ja sitä haluankin tutkia, mistä sankarimyytti voi syntyä.

Näytelmä perustuu Anni Blomqvistin romaanisarjaan. Se sijoittuu karulle Myrskyluodolle, jossa vastanaineet Maija ja Janne elävät elämäänsä sen eri käänteineen.

Avioliitosta kehittyy suuri rakkaustarina, joka sisältää niin onnen hetkiä kuin menetyksiäkin.

Näytelmän on dramatisoinut Jussi Helminen. Orkesteria johtaa kapellimestari Iikka Kahri.

Näytelmän pukusuunnittelun tekee Kouvolan teatterin pitkäaikainen puvustomestari Leila Kosonen, joka jää teoksen myötä eläkkeelle.

– Olen vieraillut Maijan saarella Ahvenanmaalla maalauskurssilla, ja joku siinä karussa maailmassa viehätti. Näin mahdollisuuksia pukujen erilaiseen toteutustapaan kuin mitä musikaalinäytelmissä on yleensä ollut. Puvut voivat olla yksinkertaisia, jopa askeettisia, mutta silti kauniita katsella, Kosonen kuvailee.