Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauhankellot soivat torstaina illalla Ukrainan puolesta Kouvolan kirkoissa – Seurakuntien työntekijät tarjoavat keskusteluapua

"Ahdistuksen kanssa ei tarvitse jäädä yksin," Kouvolan seurakunnista luvataan.

Kouvolan seurakuntien kahdeksassa kirkossa soivat tänään torstaina samaan aikaan rauhankellot. Kello 19 alkava kellojen soitto kutsuu myös rukoushetkiin.

Kelloja soitetaan Elimäen, Korian, Inkeroisten, Kuusankosken, Käpylän, Myllykosken ja Valkealan kirkoissa sekä Keskuskirkossa. Myös Kouvolan ortodoksikirkossa soivat rauhankellot samaan aikaan.

Myllykosken kirkon rukoushetki striimataan Anjalankosken seurakunnan Facebook- ja YouTube-kanavilla.

Rauhan rukoushetkissä rukoillaan yhdessä, kuullaan Raamatun sanaa ja musiikkia. Osallistujilla on mahdollisuus sytyttää kynttilöitä. Kirkot ovat avoinna rukoushetken jälkeen klo 20 saakka.

– Kaikkia kristittyjä kutsutaan rukoukseen ja toinen toisistamme huolehtimiseen. Ollaan yhdessä liikkeellä rauhan puolesta, kirkkoherra ja yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Arto Helle sanoo.

Seurakuntien työntekijät tukena kriisin keskellä

Kouvolan seurakuntien työntekijät ovat käytettävissä henkilökohtaisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Ukrainan sodan herättämän ahdistuksen kanssa ei tarvitse jäädä yksin, seurakunnissa muistutetaan.

Seurakuntien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta kouvolanseurakunnat.fi. Sunnuntaijumalanpalveluksissa kirkoissa on mahdollista hiljentyä ja liittyä yhteiseen esirukoukseen Ukrainan puolesta.

Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin 0400 221 180 on avoinna joka päivä klo 18–24.

Lisätty Kouvolan ortodoksikirkon kellojen soitto kello 14.12.