HUS puoltaa vahvasti lääkärikopteria Uttiin – Kouvolan edustajat ja ministeri Lindén tapasivat perjantaina

HUSin johtava ylilääkäri Markku Mäkijärvi on sitä mieltä, että Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteri tulee sijoittaa Uttiin.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on edelleen vahvasti sen kannalla, että Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteri sijoitetaan Uttiin. HUSin johtava ylilääkäri Markku Mäkijärvi esitti kantansa myös perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénille (sd.).

Kouvolan kaupungin ja Kymsoten edustajat keskustelivat lääkärikopterista ministerin kanssa perjantaina. HUSin Mäkijärvi oli keskustelussa mukana ministerin pyynnöstä, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

– HUSin ennallaan pysynyt kanta tuli mielestäni selkeästi esiin. Olen erittäin tyytyväinen, että Kouvola saa tukea vastuutaholta, joka tarkastelee asiaa laajasti toiminnallisesta näkökulmasta, Kouvolan kehitysjohtaja Petteri Portaankorva sanoo Kouvolan Sanomille.

Hallituksen reformiministerien ryhmä päätti joulukuussa 2018, että Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteri sijoitetaan Uttiin. Tämä päätös on yhä voimassa.

Tukikohdan rakentamisen aloittaminen on kuitenkin viivästynyt, ja esiin on nostettu vaihtoehto, että tukikohta rakennettaisiinkin Utin sijasta Lappeenrantaan.

Lääkärihelikopteritoiminnasta vastaava valtionyhtiö Finnhems kertoi joulukuun alussa, että tukikohta olisi nopeampi ja halvempi perustaa Utin sijaan väliaikaisesti Lappeenrantaan.

Portaankorvan mukaan ministeri Lindén ei perjantain keskusteluissa ottanut kantaa kaakon tukikohdan sijoituspaikkaan.

– Se oli aistittavissa, että hanke etenee lähitulevaisuudessa joka tapauksessa. Ministeri on käynyt keskusteluja myös Lappeenrannan kanssa, mikä on ihan ymmärrettävää, Portaankorva sanoo.

Perjantain keskusteluun osallistuivat Lindénin, Portaankorvan ja Mäkijärven lisäksi Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa, ensihoidon ylilääkäri Petri Loikas, Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Paula Werning (sd.), kaavoitusarkkitehti Hannu Purho sekä ministerin erityisavustaja Sampo Varjonen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka