Koronaepidemia ei näytä laantuvan Kymenlaaksossa – Koronanyrkki antoi ohjeita ensi viikolla alkaviin ylioppilaskirjoituksiin

Sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on kääntynyt nousuun.

Koronaepidemia on näytä laantuvan Kymenlaaksossa. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui keskiviikkona keskustelemaan tilanteesta.

Kuukaudessa tartuntojen määrä ei ole merkittävästi vähentynyt eikä noussut Kymenlaaksossa.

– Epidemia ei siis ole vielä lainkaan ohi, vaikka yhteiskunta on avautunut, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa tiedotteessa.

Ryhmä haluaa muun muassa muistuttaa ohjeista ensi viikolla alkavien ylioppilaskirjoitusten onnistumiseksi. Ylioppilaskokelaita ja heidän perheenjäseniään suositellaan omaehtoisesti välttämään ylimääräisiä kontakteja.

Kontakteja on syytä välttää jo nyt kirjoitusten alkuun asti ja koko kirjoitusurakan ajan.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kymsoten alueella sairaalahoidossa on 16 koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on kääntynyt nousuun etenkin perusterveydenhuollossa.

– Sairaaloissa on edelleen vilkasta, välillä näytti jo paremmalta. Covid kuormittaa edelleen terveydenhuoltoa. Sote-ammattilaisten osuus tartunnansaaneista on merkittävä ja Kymsotessa on päivittäin poissa töistä satoja sote-ammattilaista, Mäntymaa kertoo tiedotteessa.

Positiivisten näytteiden osuus on noin puolet

Kahden viime viikon aikana Kymenlaaksossa on Kymensoten mukaan löytynyt 3563 koronavirustartuntaa. Terveydenhuollossa todennettujen tartuntojen lisäksi esiintyy runsaasti kotitestein todennettuja tartuntoja.

Pelkästään terveydenhuollossa todennettujen tartuntojen ilmaantuvuusluku on 2199, mikä on valtakunnallisestikin erittäin korkea. Positiivisten näytteiden osuus koronanäytteistä on noin puolet.

Rajoituksia ei ole enää voimassa lukuun ottamatta tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia, joiden mukaan esimerkiksi yleisötilaisuuksissa asiakkaille on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Kymenlaaksossa on edelleen voimassa vahva maskisuositus ja etätyösuositus.

– Tällä hetkellä testataan, miten osaamme elää yhteiskunnassa, jossa on koronaepidemia ja samaan aikaan pidetään yhteiskunnan toiminnot – ja hauskuudetkin – auki. Miten tämä onnistuu, riippuu nyt yksilöiden toiminnasta, Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka