Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa annetaan neljäs koronarokote 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville – Nuoria sairaalahoidossa aiempaa enemmän

Sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote rokottaa 80 vuotta täyttäneet ja hoivakodeissa asuvat vanhukset neljännen kerran.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti torstaina suosittelevansa neljättä koronarokotusannosta näille ryhmille. Aiemmin neljänteen annokseen olivat oikeutettuja vain vakavasti immuunipuutteiset henkilöt.

Kymenlaaksossa 80 vuotta täyttäneet ja hoivakodissa asuvat iäkkäät voivat hakeutua koronarokotukseen heti, kun edellisestä annoksesta on kulunut kolme kuukautta.

Kotihoidon asiakkaiden koronarokotukset annetaan kotihoidon kautta.

Nuoria sairaalahoidossa aiempaa enemmän

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo tiedotteessa, että Kymenlaaksossa epidemian tilanne on huono ja sairaanhoidon tarve korkealla.

– Iäkkäät henkilöt kuuluvat vakavan koronataudin riskiryhmään, joten heidän on erityisen tärkeää suojella itseään ja muita hakemalla tarvittavat tehosteannokset.

Mäntymaa kantaa huolta vanhuksia nuoremmasta väestöstä, sillä heitä on viime aikoina joutunut koronan vuoksi sairaalahoitoon enemmän.

– Muistutan kaikkia kymenlaaksolaisia saattamaan rokotussarjansa loppuun mahdollisimman pian, mikäli se on jäänyt kesken.

Koronarokotuksille oma linja ajanvarausnumeroon

Kasvaneen kysynnän vuoksi Kymsote avaa uudelleen oman puhelinlinjan rokotuksille ajanvarauksen puhelinpalvelussa. Maanantaista kello 7 lähtien puhelinpalveluun soittavat voivat valita soiton aluksi erillisen koronarokotuslinjan. Puhelinajanvarauksesta soitetaan asiakkaalle takaisin.

Ensisijaisesti Kymsote suosittaa hyödyntämään sähköistä ajanvarausta sekä walk in -rokotuksia.

Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas kertoo tiedotteessa, että uuden suosituksen vuoksi kysyntä koronarokotteille kasvoi, mutta toimintaa on onnistuttu laajentamaan nopeasti. Aikoja rokotuksiin on tarjolla hyvin.

Koronarokotusten ajanvaraus on auki kaikille viisi vuotta täyttäneille kymenlaaksolaisille. Kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat saapua walk in -rokotuksiin erikseen ilmoitettuina ajankohtina.

5–11-vuotiaiden lasten rokotukset on keskitetty tietyille päivämäärille, sillä lapsilla on käytössä eri rokotusvalmiste.