Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesänopeuksiin siirrytään Kymenlaaksossa ensi viikolla – Sulamisvedet tuovat teille liukkautta, ely-keskus varoittaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poisto aloitetaan keskiviikkona.

Kymenlaaksossa siirrytään kesänopeuksiin keskiviikosta alkaen. Kaakkois-Suomen ely-keskuksen tiedotteen mukaan ajankohtaa voidaan tarvittaessa paikallisesti lykätä sää- ja keliolojen mukaan.

Koko maassa on määrä palata kesäajan nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Ely-keskus muistuttaa tiedotteessa, että turvallinen ajaminen voi edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallii. Talvi on ollut kaakossa erityisen runsasluminen ja sulamisvesien suuri määrä lisää riskiä liukkauteen etenkin aamuisin. Talven jäljiltä teillä voi olla päällysteessä halkeamia tai muita vaurioita.

Liikennemerkissä oleva lukema on nimensä mukaisesti suurin sallittu nopeus, jota ei saa ylittää, mutta jonka alle voi ja kannattaa ajaa. Myös arvokasta polttoainetta tai sähköä säästyy, jos ajaa rauhallisesti.

Kesällä 2020 voimaan tulleen tieliikennelain mukaan oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, 1. marraskuuta – 31. maaliskuuta.

Myös nastarenkaiden sallittu käyttöaika on marraskuun alusta maaliskuun loppuun, mutta muunakin aikana nasta- tai kitkarenkaita saa käyttää, jos sää- tai keliolot sitä edellyttävät.

Kesärenkaiden vaihtoa kannattaa pohtia omien ajojen mukaan. Jos ajaa talvisilla teillä, ei kannata kiirehtiä vaihtamista.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.