Parasta kannustuslaulua jaksaa laulaa kauan ja kovaa – Mikä on suosikkisi KooKoon chänteistä?

Jääkiekko-ottelussa pelaajien tehtävä on pelata ja voittaa, mutta tunnelman luominen on katsomon vastuulla. Kannustuslaulut eli chäntit ovat siinä ratkaisevan tärkeitä.

KooKoon kannattajayhdistyksen Kuudennen Kenttäpelaajan puheenjohtaja Janne Ruonala luettelee kymmenkunta laulua, jotka ovat tällä hetkellä aktiivisessa käytössä. Suosituimmasta päästä ovat esimerkiksi Meidän KooKoo, Minä sinä hän ja Oi KooKoo.

– Chäntit syntyvät yleensä lennosta, useimmat bussissa ennen vieraspeliä. Pieni porukka ryhtyy laulamaan, muut innostuvat ja sitten huomataan, että laulu toimii.

Ruonalan mielestä yksinkertaiset kannustuslaulut ovat parhaita. Monimutkainen sanoitus tai useampi kuin yksi säkeistö vaikeuttaisivat muistamista.

– Rumpukomppi, muutama sana sinne tänne ja lallattelua. Parhaat chäntit ovat niitä, joissa on helppo pysyä rytmissä, ja joita pystyy laulamaan pitkään ja kovaa.

Ruonalan mukaan Kuudennen kenttäpelaajan uusimpia kannustuslauluja ovat Bella Ciao ja Jussi Ahokkaan ensimmäisellä päävalmentajakaudella käyttöön otettu Minä sinä hän. Meneillään oleva kausi ei toistaiseksi ole synnyttänyt uusia hittejä.

Mitä sinä mieluiten laulat KooKoota kannustaessasi? Valitse omasi viidestä suositusta kannustuslaulusta. Lisää laulettavaa löytyy Kuudennen Kenttäpelaajan Chänttikirjasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka