Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan Sanomien painetun lehden ulkoasu uudistuu

Tiistaina tapahtuva uudistus parantaa luettavuutta. Esimerkiksi tekstin kokoa on hieman kasvatettu.

Pääsiäisen jälkeen Kouvolan Sanomien painetun lehden ulkoasu muuttuu täysin. Ensimmäinen uudistettu lehti ilmestyy tiistaina. Ulkoasumuutos tehdään samaan aikaan kaikissa Mediatalo Keskisuomalaisen lähes 80 sanomalehdessä sekä sanomalehti Karjalaisessa.

Uutta ulkoasua kuvaillaan tyylikkääksi ja nykyaikaiseksi. Luettavuuden parantamiseksi on tehty paljon töitä. Esimerkiksi tekstin kokoa on hieman kasvatettu ja tummennettu nykyisestä.

Lukijalle muutos näkyy esimerkiksi siinä, että nykyiset vahvat otsikot ja voimakkaat, kovat värit jäävät pois.

– Jos tähän asti lehdet ovat olleet hevimusiikkia, nyt siirrytään tyylikkään klassiseen. Voisi sanoa, että tässä designissa on muutama tahti Sibeliuksen Karelia-sarjan jylhyyttä nykyaikaisessa kehyksessä, lehtiuudistuksen vetäjä Terhi Nevalainen sanoo.

Visuaalisena johtolankana lehdissä kulkee sinisen sävy, jota Nevalainen kuvailee hyvin suomalaiseksi ja raikkaaksi. Muut käytettävät sävyt, kuten ruusukvartsi ja vaaleansininen, ovat nykyistä ulkoasua hienostuneempia.

Yksi pieni uutuus ovat kasvokuvat, joita näkyy lehdessä aiempaa enemmän. Isoimpiin juttuihin tulee kirjoittajien kuvat, joiden avulla toimitusta tuodaan lukijoille entistä tutummaksi.

Verkon ulkoasu muuttuu myöhemmin

Uuden ulkoasun on suunnitellut Euroopan johtaviin suunnittelijoihin kuuluva ruotsalais-tanskalainen Anna Thurfjell. Nevalainen sanoo, että suunnittelijavalinnalla haettiin laadukkuutta, nykyaikaisuutta ja edelläkävijyyttä. Nevalaisen mukaan tämä toive toteutui.

Ulkoasu-uudistus tehdään ensimmäisessä vaiheessa painetussa lehdessä. Verkon ulkoasu muuttuu myöhemmin.

Nevalaisen mukaan lehden ja verkon visuaalisuus on jatkossa yhtenäisempi. Esimerkiksi värimaailma ja fontit ovat samoja paperi- ja verkkolehdessä.