Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hammashoito alkaa Ratamossa jo reilun viikon päästä – Päivystys muuttaa vapun jälkeen

Ratamoon keskitetään jatkossa päivystys sekä kaikki oikomishoito Kouvolassa. Myös Marjoniemen hammashoitolan toiminta siirtyy kokonaisuudessaan Ratamokeskukseen.

Suun terveydenhuollon eri vastaanotot aloittavat toimintansa Ratamokeskuksessa maanantaina 25. huhtikuuta kello 8. Hammaslääkäripäivystys alkaa seuraavalla viikolla 2. toukokuuta.

Virka-aikainen hammaslääkäripäivystys päättyi perjantaina Kouvolan Kalevankadulla. Siirtymäaikana 29.4. asti virka-ajan päivystys toimii muissa Kouvolan alueen hammashoitoloissa.

Iltaisin ja viikonloppuisin hammaslääkäripäivystys toimii Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa, kuten tähänkin asti.

Koska Kalevankadun hoitolaan ei ole päivystyksen lisäksi sijoitettu muita suun terveydenhuollon palveluita, toimipiste poistuu kokonaan Kymsoten käytöstä.

Muut hammashoitolat jatkavat Ratamon auettuakin

Päivystyksen lisäksi Marjoniemen hammashoitolan toiminta siirtyy kokonaisuudessaan Ratamokeskukseen. Sinne keskitetään myös oikomishoidot kaikista Kouvolan suun terveydenhuollon toimipisteistä.

Kouvolan muut hammashoitolat jatkavat toimintaansa entiseen tapaan oikomishoitoja lukuun ottamatta.

– Ratamon aukeaminen ei tarkoita kaikkien muiden suun terveydenhuollon toimipisteiden alasajoa. Tarkastukseen, suuhygienistille ja reikien paikkaamiseen pääsee nyt ja jatkossakin edelleen eri puolilla Kouvolaa, Kymsoten vastuuylihammaslääkäri Mikko Uusikylä sanoo tiedotteessa.

Kymsote: Oikomishoidon keskittämisestä paljon etuja

Oikomishoitojen keskittämisen syynä on Kymsoten mukaan palveluiden laadun parantaminen ja toiminnan tehostaminen. Keskittäminen tuo asiakkaille enemmän vaihtoehtoja käyntiaikoihin. Nykyiset hajautetut oikomispalvelut mahdollistavat vapaiden aikojen tarjoamisen vain tiettyinä päivinä viikossa.

– Nyt oikomisprosessin kaikki eri toimenpiteet röntgenistä alkaen voidaan tehdä samassa paikassa, mikä ei ollut ennen mahdollista muualla kuin Marjoniemen toimipisteessä, Uusikylä sanoo.

Ratamossa myös oikomishoidon koko tiimi on aina paikalla.

– Työntekijän kannalta on tärkeää saada matalalla kynnyksellä tukea ja konsultaatiota erikoisalan muilta kollegoilta, mikä tietysti edistää myös potilastyössä onnistumista.

Uudella järjestelyllä pyritään lisäksi lisäämään oikomishoitoprosessin jatkuvuutta erityisesti lapsiperheiden suhteen. Tällä hetkellä oikomisen suorittava hammashoitola määräytyy koulukohtaisesti. Jatkossa hoitopaikka pysyy samana, vaikka koulu vaihtuisikin.

– Lapset ja nuoret ovat oikomishoitojen laajin asiakasryhmä, ja tällä uudistuksella pyrimme palvelemaan heitä paremmin, Uusikylä sanoo.

Ajanvarauksen yhteystiedot pysyvät samana

Ratamokeskuksessa on yhteensä 18 hammashoitolan vastaanottohuonetta. Suun terveydenhuolto palvelee rakennuksen 2. kerroksessa.

Kouvolan suun terveydenhuollon ajanvarauksen yhteystiedot pysyvät samana. Asiakkaat saavat ajan varaamisen yhteydessä tiedon uudesta toimipaikasta.

Suun terveydenhuollon vastaanotot ja hammaslääkäripäivystys ovat ensimmäiset Ratamokeskuksessa aloittavat palvelut. Muut yksiköt muuttavat vaiheittain toukokuun aikana. Muutokset aikataulussa ovat edelleen mahdollisia hoitoalan lakkovaroituksen vuoksi. Kymsote tiedottaa asiasta lisää lähiaikoina.