Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Sheikki Laakso kritisoi kovin sanoin VR:n hallituksen puheenjohtajan selityksiä – "Ihan sama kuin olisi luettu mediatiedote uudestaan"

VR:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Laakso kutsui keskiviikkona koolle kokouksen, jossa oli tarkoitus avata yhtiön toimitusjohtajan potkuja ja niiden peittelyä mediassa.

VR Groupin hallintoneuvoston puheenjohtaja, kouvolalainen kansanedustaja Sheikki Laakso (ps.) kritisoi kovin sanoin Iltalehden haastattelussa VR:n hallituksen puheenjohtajan Kjell Forsénin selityksiä yhtiön toimitusjohtajan potkuista.

Laakso kertoo kutsuneensa yhtiön ylimmän valvovan elimen eli hallintoneuvoston kokoukseen keskiviikkoillaksi. Tarkoituksena oli käsitellä tapahtumia, jotka johtivat VR:n toimitusjohtaja Lauri Sipposen potkuihin sekä niiden peittelyyn.

– Kokouksen agenda oli se, että saataisiin tietoa, miksi Sipponen erotettiin ja tällainen härdelli oli. Samalla käytiin läpi, miksi tällainen väärä informaatio on ensin annettu. Siihen, eikä mihinkään muuhunkaan, mitään uutta tullut, Laakso kritisoi Iltalehden haastattelussa.

Sipponen irtisanottiin huhtikuun alussa. Ensin VR tiedotti, että kyseessä oli Sipposen oma irtisanoutuminen. Lisäksi hallituksen puheenjohtaja Forsén kertoi henkilöstölle saman tarinan. Forsén perusteli valehteluaan sillä, että hän halusi ”pehmentää iskua”.

Laakso kertoo Iltalehdelle, että Forsén ei suostunut kertomaan hallintoneuvostolle potkujen taustoja.

– Hän perusteli vain, että Sipposen kanssa on sovittu, ettei niistä (potkujen syistä) puhuta.

Laakso sanoo Iltalehdelle, että kokous oli "rehellisesti sanottuna ihan turha".

– Ajatus oli totta kai kaikilla hallintoneuvoston jäsenillä, että saadaan jotain tietoa. Ei saatu mitään. Ihan sama kuin olisi luettu mediatiedote uudestaan.

Laakso kertoo olleensa kokouksen jälkeen myös yhteydessä omistajaohjauksesta vastaavaan ministeriin Tytti Tuppuraiseen (sd.).

– Kerroin kokouksessa, että en tule tähän tyytymään. Olen sanonut ihan suoraan, että meidän on ehkä sitten syytä lopettaa koko hallintoneuvosto. Ei me olla edes kumileimasin, kun ei meille kerrota mitään, hän sanoo Iltalehdelle.