Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskisuositus kevenee Kymenlaaksossa, koronatartuntojen määrä laskee hiljakseen

Kun epidemiatilanne helpottuu, koronakoordinaatioryhmä harventaa kokoontumisväliään.

Koronavirusepidemiaan liittyvä maskisuositus lievenee Kymenlaaksossa. Asiasta päätti keskiviikkona kokoontunut koronakoordinaatioryhmä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on poistanut yleisen maskisuosituksen, mutta Kymenlaaksossa on tähän asti ollut voimassa vielä vahva maskisuositus. Nyt se poistuu.

Maskin käyttöä suositellaan kuitenkin edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä muun muassa niille, jotka ovat matkalla koronatestiin tai jotka ovat altistuneet koronavirukselle.

– Maskia voi silti edelleen käyttää oman harkinnan mukaan. Maskia voi hyvin käyttää antamassa lisäturvaa itselle esimerkiksi ruuhkaisissa sisätiloissa liikkuessa, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Maskisuosituksen poistumisesta huolimatta tapahtumajärjestäjät, työnantajat, kunnat ja muut toimijat voivat edelleen antaa tilannekohtaisia ohjeita maskin käyttöön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön ja asiakkaiden tulee yhä pitää maskia sairaaloissa, laitoksissa ja asumisyksiköissä.

Kymenlaaksossa on edelleen voimassa alueellinen etätyösuositus.

Tartuntojen määrä laskee

Uusia koronatartuntoja todetaan Kymenlaaksossa yhä paljon, mutta uusien tartuntojen määrä laskee hiljalleen.

Viimeisen kahden viikon aikana ajalla Kymenlaaksossa todettiin 2 251 tartuntaa. Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohti on 1 390.

Edellisellä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 2 101.

Myös muut koronaan liittyvät havainnot kertovat epidemian laantumisesta.

Positiivisten koronanäytteiden osuus kaikista on nyt 47,3 prosenttia, kun aiemmin se oli pitkään yli 50 prosenttia.

Kymenlaaksossa on 20 potilasta, joilla on todettu koronavirustartunta. Heistä noin neljäsosalla ensisijainen syy sairaalahoitoon on muu kuin korona.

Viikko sitten keskiviikkona sairaaloissa oli 22 koronapotilasta ja kaksi viikkoa sitten 39 koronapotilasta.

– Yleisesti kaikki koronaan liittyvät merkkiluvut ovat rauhallisessa laskussa, Marja-Liisa Mäntymaa sanoo.

Poikkeuksena on jätevesiseuranta. Kouvolan Mäkikylän jätevesiseurannassa ei ole nähty olennaisia muutoksia vaan viruspitoisuudet ovat edelleen korkeat.

Tapausmäärät eivät myöskään kerro koko kuvaa, sillä moni koronatartunnan saanut sairastaa sen oireettomana tai kotona vähäoireisena käymättä testissä.

Epidemiatilanteen rauhoittuessa Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti kokoontua seuraavan kerran vasta kahden viikon kuluttua 18.5.