Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kieltolaki tulee Kuusankoskelle ja nuorisokauhu Kouvolaan, Kulttuuritila Kuva-Portissa kuullaan evakkomonologissa karjalaispojan kasvutarina

Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä nähdään tulevana kesänä kaksi Kuusankosken teatterin ensi-iltaa.

Keskiviikkona 8.6. kantaesityksensä saa senioriteatteriryhmä Koskirentukoiden Suurenmoinen kieltolaki. Esityksen ohjaa Susanna Tiitinen, ja käsikirjoituksen ovat tehneet Tiitinen ja työryhmä.

Teatteri kuvailee näytelmää tiedotteessa musiikkipitoiseksi hupailuksi, joka vie katsojansa aikamatkalle 1920–30-lukujen Suomeen.

Näytelmässä seurataan erään pienen kymenlaaksolaisen kylän elämää ja kieltolain vaikutuksia kyläläisten arkeen.

Esitys oli saamassa ensi-iltansa jo viime kesänä, mutta koronapandemia pakotti ryhmän tauolle.

Näytelmän esitykset ovat 8.–22.6.

Kesän toinen ensi-ilta on Nikolai Gogolin klassikkonäytelmä Kunnan koukkuja eli Reviisori.

Näytelmän on sovittanut Jukka Aaltonen. Sen ohjaa Karolina Eklund-Vuorela. Reviisorin ensi-ilta on Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä torstaina 15.7. ja muut esitykset 17.7.–20.8.

Kauhua Kouvolassa

Kouvolan teatterissa ensi-iltansa saa 26.5. nuorten toteuttama kauhumusikaali Klovnipeli.

Esitys on syntynyt Yli Rajojen -projektin avulla. Se antaa nuorille moninaisia mahdollisuuksia harrastamiseen ja saattaa yhteen kouvolalaisia nuorten kanssa työskenteleviä kulttuuritoimijoita.

Näyttämöllä nähdään Kouvolan teatterin nuortenteatterilaiset sekä soittajia, laulajia ja tanssijoita eri yhteistyötahoista.

Klovnipelin on käsikirjoittanut ja ohjannut Elina Ylisuvanto.

Klovnipelillä on vain kolme näytöstä: kaksi torstaina 26.5. ja kolmas perjantaina 27.5.

Evakkomonologi Kuva-Portissa

Lauantaina 14.5. Kulttuuritila Kuva-Portissa nähdään ja kuullaan evakkomonologi. Timoi Munne kertoo Unis da mierol -monologissa karjalaisen evakkopojan kasvutarinaa.

Monologi kertoo pienestä pojasta, joka jää äitinsä kanssa sodan jalkoihin ja joutuu jättämään kotiseutunsa. Se perustuu tositapahtumiin vuonna 1939 Suojärven Hyrsylänmutkassa.

– Vaikeuksista huolimatta Santeri-poika kantaa sisällään uskon siementä, joka kantaa läpi vastoinkäymisten, Munne kuvailee tarinaa tiedotteessa.

Vuonna 2011 ensi-iltansa saanut monologi on karjalankielinen, mutta esittäjänsä mukaan täysin ymmärrettävissä myös suomenkielisille.

Juttua muokattu 5.5. kello 11.44: Gogolin kirjoittama Reviisori on näytelmä, ei romaani.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.