Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuli karkasi risujen poltossa Huovilantiellä – Kouvolassa on nyt erittäin suuri riski maastopaloille

Pelastuslaitos varoittaa nyt kymenlaaksolaisia sytyttämästä avotulta maastossa.

Kymenlaakson pelastuslaitos sai perjantaina kaksi ilmoitusta maastopaloista Kouvolassa. Tuli riistäytyi nuotiosta Huovilantiellä Inkeroisten ja Keltakankaan välillä, ja kuloheinikkoa paloi pieneltä alalta.

Päivystävä palomestari Reijo Houni Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että tuuli pyöräytti nuotiota sen verran, että tuli pääsi karkaamaan. Risujen polttaja soitti itse pelastuslaitoksen paikalle.

Tuli ehti myös noin kymmenen metrin päähän lähimmästä rakennuksesta, mutta välissä oli vihreää nurmikkoa, joten se ei levinnyt rakennukseen asti. Pelastuslaitos sammutti palon, joka poltti maastoa noin 60 metriä kertaa 30 metriä.

Hälytys tuli kello 13.12. Varttituntia ennen sitä pelastuslaitos kävi myös Liikkalantiellä savuhavainnon takia, mutta siellä paloi vain hallittu nuotio, jonka sytyttäjä lupasi myös sammutella. Maastopalon vaaraa ei ollut.

Kymenlaaksossa nyt erittäin suuri riski maastopaloille

Kymenlaaksossa on voimassa ruohikkopalovaroitus. Kuivuuden takia ruohikkopalon vaara on ilmeinen ja tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Kymenlaakson pelastuslaitoksella on vakava viesti kaikille, jotka suunnittelevat jonkinlaisen avotulen sytyttämistä maastossa: älkää sytyttäkö.

– Ruohikot ovat nyt todella herkkiä syttymään, sanoo tekninen palopäällikkö Jukka Ruuskanen.

Ruuskanen kertoo, että pelastuslaitos on joutunut viime päivinä sammuttamaan monia maastopaloja. Palot ovat syttyneet eri syistä – muun muassa roskien polttamisesta ja rakettikokeiluista.

Keväiseen aikaan on Ruuskasen mukaan tyypillistä myös se, että kulottaminen karkaa käsistä ja sytyttää mennessään myös latoja.

– Nythän on viikonlopuksi luvattu hyvää säätä, mutta jospa vietettäisiin äitienpäivää ihan ilman tulien sytyttämisiä, toivoo Ruuskanen.

Juttua päivitetty kello 17.27. palopäällikön kommenteilla.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.