Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talitiainen jäi jumiin kesämökin liesituulettimeen Jaalassa: Pikkulintu menehtyi ennen kuin se saatiin pelastettua

Jaalassa lauantaiaamuna kesämökilleen saapuneet omistajat kuulivat sisältä outoa rapinaa. Äänen aiheuttajaksi paljastui liesituulettimen sisälle jumiin jäänyt talitiainen. Lintu oli luultavasti päässyt ulkokautta sisään ilmanvaihtokanavaan ja päätynyt sieltä liesituulettimeen.

Pelastuslaitos saapui paikalle ja purki liesituulettimen putkineen, mutta pikkulintu oli kuitenkin ehtinyt jo menehtyä telottuaan itsensä ilmanvaihtokanavassa.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Reijo Houni kertoo, että vastaavaa sattuu aina välillä, etenkin keväisin.

– Siellä on yleensä naakka, joka tekee pesänsä savuhormiin tai IV-putkeen. Sen takia putkenpäihin pitäisi laittaa ritilä, etteivät linnut pääsisi sisään.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.