Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UPM Kymin sellutehtaan kuitulinjalla huoltoseisokki – Tuotannon keskeyttämisestä voi syntyä mahdollisia hajuhaittoja

UPM Kymin sellutehtaalla alkaa keskiviikkona 18.5 noin vuorokauden mittainen huoltoseisokki. Huoltotoimenpiteet eivät koske koko tehdasta, vaan vain toista kuitulinjaa.

– Meillä oli iso huoltoseisokki marraskuussa viime vuonna. Lakon jälkeen käynnistyimme viikolla 17. Tuotannon ylösajo on sujunut hyvin, mutta joitakin huoltokohteita on ilmaantunut, joita nyt sitten huomenna korjaamme, UPM Kymin sellutehtaan tehtaanjohtaja Jyri Kylmälä kertoi.

Kuitulinjan alasajon ja käynnistyksen yhteydessä voi syntyä hajuhaittaa. Kylmälä kuitenkin kertoo, että jos käynnistysprosessi menee oikein, eivät lähialueiden asukkaat haista mitään normaalista poikkeavaa.

– Hajutiedote annetaan yleensä sen takia, että seisokin ylösajossa ja alasajossa tulee prosessiheittoja ja häiriöitä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa hetkeksi kääntää hajutasot tuonne piippuun, joka sitten haisee tuulensuunnan mukaan, Kylmälä sanoi.