Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä Kymenlaaksossa yhä laskussa – Henkilökunnan tartunnat kuormittavat yhä terveydenhuoltoa

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on laskenut tasaisesti.

Koronaepidemia jatkaa rauhoittumistaan Kymenlaaksossa, kertoo sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote. Äitienpäiväviikolla 2.–8. toukokuuta tartuntoja todettiin 856 ja viime viikolla 803.

Eniten tartuntoja on keski-ikäisillä. Sen arvellaan johtuvan siitä, että työikäiset hakeutuvat virallisiin testeihin herkemmin. Positiivisten näytteiden osuus kaikista testeistä on laskenut 38,5:een prosenttiin. Aiemmin keväällä yli puolet testituloksista tuli takaisin positiivisina.

Sote-henkilökunnan tartuntamäärät ovat niin ikään laskeneet. Päivittäin todetaan silti yhä 15–20 tartuntaa henkilökunnalla.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on laskenut tasaisesti. Keskiviikkona sairaalahoidossa oli 14 koronaviruspotilasta. Kymsote ei kerro tiedotteessaan erikoissairaanhoidossa olevien koronapotilaiden määrää, mutta kertoo että puolella heistä hoidon pääasiallinen syy on koronavirus.

Koronaviruksen lisäksi Kymenlaaksossa on liikkeellä vatsatautia ja influenssaa.

–  Koronatartuntoja on kuitenkin edelleen koko Kymenlaaksossa, joten epidemia ei ole ohi, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa tiedotteessa.

Etätyösuosituksen sanamuotoa muutettiin. Alueellisen etätyösuosituksen sijaan nyt Kymenlaaksossa suositellaan etätyötä ja etäkokouksia silloin, kun se on mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Tiedotteessa kerrotaan, että etätyön kohdalla työnantajan oma harkinta korostuu.

– Jos henkilö esimerkiksi epäilee korona-altistumista, kannattaa arvioida henkilön mahdollisuudet etätyöhön, omaan tilaan ja maskin käyttöön, Mäntymaa toteaa tiedotteessa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskustelemaan koronavirustilanteesta kahden viikon kuluttua.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.