Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sunnuntaiyönä Myllykoskella tieltä suistuneesta autokunnasta kaksi kolmesta oli päihtyneitä – Poliisille on yhä epäselvää, kuka heistä ajoi autoa

Tapauksen ensitietojen selvittämisestä on tehnyt poikkeuksellisen hidasta se, että autokuntaa ei tavoitettu onnettomuuspaikalta.

Autoilija suistui tieltä sunnuntain vastaisena yönä Myllykoskella. Hälytys pienestä liikenneonnettomuudesta tuli puoli viideltä aamuyöllä.

Rikosylikonstaapeli Panu Uusitalo Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että auto suistui kulkusuunnassaan vasemmalle puolelle tietä ja katkaisi mennessään valaisinpylvään. Matkue liikkui itään kohti Kotkan valtatietä.

Kuljettaja ei vielä tiedossa

Tapauksen tutkinnanjohtajana toimiva Uusitalo kertoo Kouvolan Sanomille, että autokunta ei ollut viranomaisten saapuessa enää onnettomuuspaikalla. Autossa olleet kolme henkilöä on tunnistettu vasta pienellä viipeellä, mikä on hidastanut tapauksen selvittämistä.

– Selvitämme tapahtumien kulkua ja kuljettajan tilaa; minkä vuoksi auto on suistunut tieltä, Uusitalo kertoi kymmenen jälkeen tehtävän päätyttyä.

Koska seuruetta ei tavattu tapahtumapaikalla, poliisille on vielä epäselvää, kuka henkilöautoa ajoi. Tieto on oleellinen siksikin, että tapaukseen liittyy alkoholi.

– Sanotaan näin, että kaksi autossa olleista oli alkoholin vaikutuksen alaisena. Liikenneturvallisuuden vaarantaminen tästä myös kirjataan.

Kaksi lievää loukkaantumista

Kymenlaakson pelastuslaitokselta kommentoitiin aamuseitsemän jälkeen, ettei heillä ole ollut paikalla muuta tehtävää kuin liikenteen ohjaaminen. Pelastettavaa ei ollut.

Kaksi autossa olleista kuljetettiin päivystykseen tarkistettavaksi. Pahemmin ei Uusitalon mukaan kuitenkaan käynyt.

– Ei voi puhua vakavista vammoista, Uusitalo sanoo.

Epäiltyjen kuulustelut alkavat joko tänään tai huomenna. Hoidossa olevien potilaiden vammat eivät Uusitalon arvion mukaan sitä estä. Lopullisen selvyyden tapaukseen saamiseen ja tutkinnan loppuun saattamiseen voi silti mennä viikkoja, jopa useampi kuukausi, huomauttaa Uusitalo.

"Ei riitä lasikuitupakkeli"

Onnettomuus sattui Kenraalintiellä Viialasta itään päin hieman ennen rautatien alikäytävää. Paikalla on tietyömaa ja sen vuoksi myös tilapäinen, kapea kiertotie.

Liikenne-este oli öiseen aikaan hetkellinen ja verraten vähäinen: viranomaistietojen mukaan tie ei ollut pitkiä aikoja poikki missään vaiheessa. Pian kuuden jälkeen liikenne sujui tiellä jo normaalisti.

Ajoneuvo kärsi pahat vauriot. Uusitalon arvion mukaan se turmeltui lunastuskuntoon.

– Ei riitä lasikuitupakkeli ja spraymaali sen ajokuntoon saattamiseksi, Uusitalo veistelee.