Kolme iloista rosvoa oli Kouvolan teatterin viime näytöskauden hitti

Teatterissa kävi näytöskaudella noin 30 000 katsojaa.

Kouvolan teatterissa kävi näytöskaudella 2021–22 noin 30 000 katsojaa. Luku kattaa teatteriesitykset ja muut yleisötapahtumat.

Suosituin näytelmä oli Kolme iloista rosvoa, joka keräsi reilut 7 700 katsojaa, teatteri tiedottaa.

Edelliseltä kaudelta jatkunut Kirka – Surun pyyhit silmistäni -musikaali ja Joulushow keräsivät noin 4 000 katsojaa kumpikin.

Kolmen iloisen rosvon seikkailun näkivät kaikki Kouvolan alakoululaiset. Sen mahdollisti Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön myöntämä tuki. Alakoululaisia on Kouvolassa liki 5 000.

Nuoret olivat esillä myös kevään Klovnipeli-kauhumusikaalissa, joka oli kokonaan paikallisten nuorten toteuttama. Sen kolmessa näytöksessä kävi vajaat 900 katsojaa.

– Lasten- ja nuortenteatteriin panostus oli mittava, ja toivon mukaan pystymme ylläpitämään yhtä suurta panostusta lapsiin ja nuoriin tulevinakin vuosina, teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi sanoo tiedotteessa.

Teatterin henkilöstön Kukkulan kuningas -palkinnon saivat tänä vuonna puuseppä Laura Suokas ja lavasterakentaja Matti Leponiemi.

Teatterin työntekijät ovat jo useana vuonna valinneet joukostaan kollegan, joka palkitaan Kipa Kirin suunnittelemalla patsaalla keväisin. Tunnustus annetaan henkilölle, joka vaikuttaa työyhteisöönsä positiivisesti ja luo toiminnallaan hyvää.

Aiemmat patsaan saajat ovat lavastaja Sanna Halme (2021), näyttelijä Annina Rubinstein (2020), järjestäjä Heidi Viiru (2019), näyttelijä Emma-Sofia Hautala (2018) ja lippukassanhoitaja Mari Behm (2017).

Syyskausi alkaa elokuussa

Uusi näytöskausi alkaa avajaisilla perjantaina 19.8. Kouvolan taiteiden yössä. Tuolloin teatterin väki esittää maistiaisia tulevista ensi-illoisa.

Syksyn suurtuotanto on Myrskyluodon Maija. Sen ohjaa Tiina Luhtaniemi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka