Avi jakoi avustuksia liikuntapaikoille Kouvolassa ja Iitissä – Käyrälammen uusi laituri ja ulkoilureitti saivat yli 220 000 euron tuen

Kouvolassa toteutettaviin hankkeisiin myönnettiin yhteensä 410 000 euroa ja Iitissä toteutettaviin yhteensä 33 000 euroa.

Päätökset vuotuisista tuista liikuntapaikkojen rakentamiseen on jälleen tehty. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti keskiviikkona, että Kouvolan ja Iitin alueille tukia on myönnetty yhteensä 443 000 euroa.

Jaossa oli kertaluonteisia avustuksia sekä liikuntapaikkarakentamiseen että luonnon virkistyskäyttöön. Ensin mainituilla rakennetaan ja korjataan helposti saavutettavia liikuntapaikkoja, jotka palvelevat kaikkia suomalaisia, viime mainituilla tuetaan hankkeita, jotka parantavat ja lisäävät liikkumisen mahdollisuuksia luonnossa.

Käyrälammelle suurimmat rahat

Pohjois-Kymenlaakson suurimman tuen sai Käyrälammen ympäri kiertävän ulkoilureitin ensimmäinen rakennusvaihe. Sille Avi myönsi 186 000 euron tuen. Hankkeessa rakennetaan ympärivuotisesti kuljettava reitti nykyisen hiihtolatupohjan kohdalle.

Ensimmäiseen rakennusvaiheeseen sisältyy Käyräjoen ylittävä kevyen liikenteen silta, jonka myötä lammen kiertäminen onnistuu jo ennen hankkeen lopullista valmistumista. Nyt rakennettava osuus on puolitoista kilometriä pitkä, ja se koostuu kivituhkapintaisesta osuudesta sekä pitkospuista.

Käyrälammella avustusta sai myös uuden laiturin rakennushanke, joka sisältää myös vanhan laiturin purkamisen. Laiturihankkeelle myönnetty tuki on 42 000 euron suuruinen.

Uusi huoltorakennus ja kuntoportaat

Anjalan kentän huonokuntoisen huoltorakennuksen uusimiseen myönnettiin 60 000 euroa. Uuteen huoltorakennukseen rakennetaan pukukopit suihkutiloineen, varasto sekä kuuluttamo.

Lehtomäen urheilupuiston perusparannus sai 45 000 euroa. Hanke sisältää muun muassa jääkiekkokaukalon ja kunnostettavan skeittipaikan.

Kuusankoskelle rakennettaviin kuntoportaisiin myönnettiin 27 000 euroa ja Sompasen uimarannan peruskorjaukseen 15 000 euroa. Rantaa ruopataan ja vesialueen kasvillisuutta raivataan, ja sen yhteyteen rakennetaan uusi pukuhuonerakennus palaneen tilalle.

Iitissä Ravilinnan vapaa-aikakeskuksessa uusitaan kahden tenniskentän tekonurmi ja muutetaan kolmas tenniskenttä padel-kentäksi. Hankkeeseen myönnettiin 18 000 euroa. Lisäksi hiihto- ja ulkoilureitin kunnostukseen Jokuen ja Nastolan kunnanrajan välille myönnettiin 15 000 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka