Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satu Taiveaho jättää Kymenlaakson taakseen, muuttaa takaisin Riihimäelle

Entinen Kouvolan kaupunginvaltuutettu halusi lähemmäs vanhempiaan.

Entinen kansanedustaja ja Kouvolan kaupunginvaltuutettu Satu Taiveaho (sd). muuttaa takaisin kotikaupunkiinsa Riihimäelle.

Taiveaho muutti Kuusankoskelle vuoden 2021 alussa. Muuton jälkeen hän oli ehdolla saman kevään kuntavaaleissa ja sai Kouvolassa neljänneksi eniten ääniä.

Joulukuussa 2021 Taiveaho muutti Haminaan aviomiehensä Ville Virtasen kanssa ja jätti samalla luottamustehtävänsä Kouvolassa.

Sittemmin Taiveaho ja Virtanen päätyivät hakemaan avioeroa.

– Haluan olla lähellä Riihimäellä asuvia vanhempiani ja olla heidän apunaan ja tukenaan, hän kertoo muutostaan Riihimäelle.

Työpaikka Kymsotessa jäi

Taiveaho on työskennellyt johtavana sosiaalityöntekijänä Kymsotessa. Sitä ennen hän toimi kaltoinkohdeltuja ikäihmisiä auttavan Suvanto ry:n toiminnanjohtajana.

Taiveaho valittiin kesäkuun lopulla Hämeenlinnan kaupungin valvontakoordinaattorin virkaan, mutta pitkän harkinnan jälkeen hän ilmoitti jättävänsä sen ottamatta. Syynä on toinen työpaikka.

– Jouduin valitsemaan kahden hyvän työpaikan väliltä. Myös valvontakoordinaattorin työ olisi ollut tosi mielenkiintoinen ja lähellä sydäntä, mutta tällä kertaa valitsin näin.

Hän ei vielä tässä vaiheessa halua kertoa, mihin työpaikkaan on siirtymässä.

SDP:n kansanedustajana Taiveaho toimi vuosina 2003–2011. Hän ei ole ainakaan tässä vaiheessa aikeissa asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Koskaan ei voi sanoa ei koskaan, mutta en ole edes ajatellut ehdokkuutta saati keskustellut sellaisesta kenenkään kanssa. Haluan hoitaa mahdollisimman hyvin ne kaikkein tärkeimmät asiat, kuten sijaisvanhemmuuden.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.