Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varusmiesten omaiset pääsivät pitkän tauon jälkeen katsomaan sotilasvalan vannomista – Katso tallenne Karjalan prikaatin valatilaisuudesta

Valan ja vakuutuksen vastaanotti Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jukka Jokinen. Utin jääkärirykmentin valapäivä on huomenna lauantaina.

Heinäkuussa saapunut varusmieserä vannoi tänään perjantaina sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä. Pitkästä aikaa myös varusmiesten omaiset pääsivät osallistumaan tilaisuuteen. Koronapandemian aikana yleisöä ei ole päässyt tilaisuuksiin.

Karjalan prikaatin vala

Valatilaisuus oli kello 12. Sen jälkeen vuorossa oli ohimarssi, ja varusmiehet antoivat sotilasvakuutuksen. Valan ja vakuutuksen vastaanotti Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jukka Jokinen. Musiikista vastasi Rakuunasoittokunta.

Sotilasvalan vannomisen tai sotilasvakuutuksen antamisen jälkeen alokkaat nimitetään jääkäreiksi, panssarijääkäreiksi, tykkimiehiksi, viestimiehiksi tai pioneereiksi. Tilaisuuden jälkeen varusmiehet pääsevät porrastetusti valalomalle.

Tallenne ovat nähtävissä 14 päivän ajan tilaisuuden jälkeen.

Utin jääkärirykmentin valapäivä on huomenna lauantaina. Tilaisuus alkaa kello 9.15. Myös Uttiin pääsevät omaiset seuraamaan tilaisuutta.