Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Utin pimeälennot alkavat maanantaina – Valonheittimet ja soihdut voivat näkyä pitkälle

Harjoituksia tehdään noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä.

Utin jääkärirykmentin pimeälentoharjoitukset alkavat maanantaina. Maavoimat kertoo tiedotteessa, että helikopteripataljoonan koulutuslennot keskittyvät pääosin Kymenlaaksoon.

Niitä tehdään noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä.

Pimeälentokoulutusta on syys-, marras- ja joulukuussa viikoilla 38, 39, 45 ja 50. Lentotoiminta alkaa pääsääntöisesti maanantai-iltaisin sekä päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä.

Koulutuslennot aloitetaan pimeän tultua ja ne päättyvät viimeistään kello neljään mennessä.

Tiedotteen mukaan helikopterimiehistöjen pimeälentokoulutus toteutetaan NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla. Ajoittain käytetään matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään maastolaskuja.

Lentotoiminnassa saatetaan käyttää valonheittimiä ja soihtuja, joiden valokeilat voivat näkyä hyvinkin kauas.

Meluhaittaa voi aiheutua, mutta tiedotteen mukaan sitä pyritään pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille sekä noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Pimeälentoharjoitukset liittyvät helikopterimiehistöjen koulutukseen ja virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoitteluun.

Näillä alueilla jääkärirykmentti harjoittelee syyskuussa

Myös muu Utin jääkärirykmentin syksyn harjoitustoiminta on käynnistynyt Kymenlaaksossa ja lähimaakunnissa. Osaan harjoituksista liittyy helikopterien lentotoimintaa, pienvenetoimintaa sekä harjoitusampumatarvikkeiden ja pienten räjähdepanosten käyttöä. Harjoituksiin osallistuu varusmiehiä ja palkattua henkilöstöä.

Tällä viikolla rykmentin harjoitustoimintaa on Utin lähialueella. Ensi viikolla harjoitellaan maanantaista perjantaihin alueella, jonka reunapisteet ovat Utti, Liikkala, Kimonkylä ja Iitti.

Seuraavalla viikolla eli 26. – 30. syyskuuta harjoitellaan alueella, jonka reunapisteet ovat Kouvola, Kuusankoski, Hillosensalmi, Savitaipale, Taavetti, Pyhältö ja Myllykoski.

Helikopterien lentotoimintaa voi olla myös muiden Puolustusvoimien yksiköiden tai viranomaiskumppaneiden järjestämissä harjoituksissa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.