Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusankosken lukio hyväksyttiin Unesco-lukioksi

Lukiossa painotetaan aktiivista kansalaisuutta, demokratiakasvatusta ja kansainvälisyyttä.

Kuusankosken lukio on valittu Unescon ASPnet-kouluverkoston jäseneksi eli niinsanotuksi Unesco-lukioksi, selviää Kouvolan kaupungin tiedotteesta.

Unesco-koulussa painotetaan aktiivista kansalaisuutta, demokratiakasvatusta ja kansainvälisyyttä. Verkostoon kuuluvilla kouluilla on lisäksi alueellinen erityistehtävä edistää YK:n arvoja ja toimintaa.

Kuusankosken lukio hyväksyttiin verkostoon huhtikuussa 2022 Pariisissa. Statuksen hakemista Kuusankoskella jouduttivat pitkät Unesco-perinteet sittemmin lakkautetussa Valkealan lukiossa: se hyväksyttiin Unesco-kouluksi jo vuonna 1987. Päättyneen lukuvuoden Kuusankosken lukio toimi Suomen kansallisessa Unesco-kouluverkostossa tarkkailujäsenenä.

Koko Suomessa Unesco-verkostoon kuuluu noin 60 perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitosta. Kymenlaaksossa Unesco-kouluja on nyt jälleen kaksi: Kuusankosken lukio sekä Kotkan lyseon lukio.

Valintaa juhlitaan Kuusankosken lukiossa Unesco-juhlassa. Se järjestetään YK:n maailman opettajien päivänä, keskiviikkona 5. lokakuuta.