Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluatko kurkistaa paperitehtaaseen? – Stora Enson Anjalankosken tehtailla on avoimet ovet torstaina

Opastetuilla tehdaskierroksilla esitellään puuterminaali, paperikone 3 ja kartonkikone 4.

Yleisö pääsee torstaina 29. syyskuuta tutustumaan Anjalan Paperitehtaaseen ja Inkeroisten Kartonkitehtaaseen.

Stora Enson Anjalankosken tehtaat järjestää avoimien ovien päivän osana tehtaiden 150-vuotisjuhlavuotta.

Bussikierroksilla yleisö pääsee opastetuille tehdaskierroksille, joissa esitellään tehtaiden puuterminaali, paperikone 3 ja kartonkikone 4.

Vartin välein lähtevät bussikierrokset starttaavat Anjalan paperitehtaan parkkipaikalta kello 12. Viimeinen bussi lähtee kello 18. Kierrokseen sisältyy myös kävelyä tehdasrakennuksissa, joissa on portaita.

Kierrokset päättyvät Tehtaanmäellä sijaitsevalle Tehtaankerholle, jossa on tarjolla lohisoppaa ja pullakahvit.

Anjalan paperitehtaan parkkipaikalla sijaitsevalla tapahtuma-alueella voi tutustua muun muassa uusiin tuoteinnovaatioihin, puutavara-autoon ja metsätyökoneeseen.

Yleisöä pyydetään suosimaan bussikuljetuksia tehtaalle Inkeroisten keskustasta. Linja-autot kulkevat Inkeroisten torin tilausajolaiturilta kello 11.30–17.30 noin puolen tunnin välein.

Ovet avoinna myös voimalaitoksella

Avoimien ovien aikana voi tutustua myös Kemijoki oy:n vuonna 1922 valmistuneeseen Inkeroisten vesivoimalaitokseen Kymijoen varrella. Voimalaitos on alun perin rakennettu palvelemaan Anjalankosken tehtaiden energiantarpeita.

Voimalaitoksen satavuotias museokone on edelleen mukana tuotannossa. Parhaillaan Inkeroisten vesivoimalaitoksella on käynnissä patojen peruskorjaus, joka valmistuu vuonna 2023.

Voimalaitos on avoinna 12–19. Ohjelmaan kuuluu kierros vesivoimalaitoksella ja tutustuminen peruskorjaustyömaahan. Tapahtumassa on lisäksi ohjelmaa lapsille.

Teollisuusmuseo esittelee tehdasyhteisön historiaa

Myös Ankkapurhan teollisuusmuseo on torstaina maksutta avoinna yleisölle. Museo esittelee henkilökunnan työ- ja elämänoloja sekä teollisuuden kehitystä 150 vuoden ajalta.

Museon ydin ja arvokkain kokonaisuus on Suomen ensimmäinen jatkuvakäyntinen kartonkikone, joka käynnistyi 1897 ja pysäytettiin lopullisesti 1978. Museona kohde avattiin vuonna 1997.

Museon satojen valokuvien joukosta voi tulla tutustumaan tehtaiden virstanpylväisiin. Museo on avoinna kello 12–19.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.