Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junaliikenne Kouvolan ja Kotkan välillä takkuilee yhä – Lähijunia korvataan busseilla vielä keskiviikkonakin

Busseilla korvataan loput tiistai-illan vuorot sekä neljä keskiviikkoaamun vuoroa. Aamun ensimmäinen vuoro molempiin suuntiin ajetaan normaalisti junana.

Kotkan radan junaliikenne ei ole vieläkään palautunut normaaliksi. Asiasta kertoo Fintrafficin Rataliikennekeskus.

Liikenne Kotkan sataman ja Kouvolan välisellä radalla on ruuhkautunut ratatöiden ja rautatieinfrastruktuurin järjestelmävian vuoksi, Rataliikennekeskuksen tiedotteesta selviää.

Ruuhkasta johtuen tiistai-illan henkilöjunat korvataan linja-autoilla. Lisäksi neljä keskiviikkoaamun junavuoroa korvataan bussikyydillä.

Busseilla korvattavien vuorojen lähtöajat Kouvolasta ovat 20.37 tiistai-iltana sekä 6.53 ja 8.00 keskiviikkoaamuna. Kotkan satamasta korvataan busseilla illan lähdöt kello 20.33 ja 22.15 sekä aamun lähdöt kello 7.52 ja 8.55.

Keskiviikkoaamun ensimmäiset lähdöt ajetaan kuitenkin normaalisti lähijunakalustolla. Junat lähtevät Kouvolasta kello 6.00 ja Kotkan satamasta kello 6.54.

Bussikorvauksiin on päädytty liikenteen sujuvuuden varmistamiseksi, Rataliikennekeskuksesta kerrotaan.

Taustalla viikonlopun ratatöiden venyminen

Kotkan radan junat on korvattu bussein perjantai-iltapäivästä saakka, jolloin liikenne katkaistiin suunniteltujen ratatöiden vuoksi. Töiden piti valmistua maanantaiaamuun kello kuuteen mennessä, mutta ne ovat viivästyneet. Muut suunnitellut ratatyöt ovat lisäksi vaikuttaneet tilanteeseen.

Junaliikenteen aloitusta töiden jäljiltä on siirretty useaan otteeseen. Junien piti palata kulkuun tiistaina kello 15, mutta liikenne radalla on ruuhkautunut iltapäivän aikana johtuen alennetuista nopeusrajoituksista. Useampi juna on kulkenut noin 15 minuuttia jäljessä aikataulustaan.