Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan keskustan päiväkoti sai valtakunnallisen liikuntapalkinnon

Keskustan päiväkoti tekee suunnitelmallista työtä lasten ja perheiden houkuttelemiseksi liikkumaan.

Keskustan päiväkoti Kouvolassa on palkittu valtakunnallisella Vuoden liikkuva varhaiskasvatusyksikkö -palkinnolla. Se myönnetään esimerkillisestä työstä lasten ja nuorten liikkumisen edistämisessä.

Keskustan päiväkodin lisäksi palkinnon sai Pöljän päiväkoti Siilinjärveltä. Palkinnot on myöntänyt opetus- ja kulttuuriministeriö yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Keskustan päiväkoti on ollut mukana Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmassa vuodesta 2013 lähtien. Päiväkodin arjessa ykkösasia on tiedotteen mukaan lasten ja aikuisten liikkuminen. Aamupiirit ovat toiminnallisia ja pihassa järjestetään päivittäin sykettä sydämeen -tuokio.

– Sen aikana leikitään lasten ja aikuisten kesken yhdessä sykettä nostattava liikuntaleikki. Kuntokin kasvaa kaikilla ihan huomaamatta, päiväkodin liikuntavastaava Nina Siimesjärvi kertoo Liikkuvan varhaiskasvatuksen tiedotteessa.

Liikunnan vuosisuunnittelussa lasten omat toiveet ja ideat otetaan huomioon. Lapset saavat osallistua eri tavoin liikkumisen suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin. Toiveiden toteutumista dokumentoidaan sanoin ja kuvin.

Keskustan päiväkoti tekee yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Lähialueen metsiä ja urheiluhalleja päiväkoti hyödyntää monipuolisesti liikkumiseen. Lisäksi perheet osallistuvat toimintaan.

– Perheitä aktivoidaan säännöllisesti esimerkiksi erilaisilla liikuntapasseilla, geokätköillä, bongailuilla ja hakuzembaloilla, Siimesjärvi kertoo tiedotteessa.

Liikkuvien varhaiskasvatusyksiköiden lisäksi palkinnot annettiin kahdelle koululle ja Liikkuva opiskelu -oppilaitokselle. Palkinnoilla kiinnitetään huomiota toimintaan, jossa edistetään rohkeasti, määrätietoisesti ja innovatiivisesti lasten ja nuorten liikkumista ja liikunnallista toimintakulttuuria.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.