Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoi huumeiden katukauppaa Kouvolassa – Huumeiden lisäksi löytyi aseita ja etsintäkuulutettuja

Huumerikolliset varautuvat yhä enemmän väkivaltaan ja ampuma-aseiden käyttöön.

Kaakkois-Suomen poliisi teki runsaasti takavarikkoja huumausaineiden katukaupan valvonnassa loka-marraskuun vaihteessa. Kymenlaaksossa valvontaa tehtiin sekä Kouvolassa että Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä.

Kymenlaaksossa takavarikoita tehtiin jonkin verran enemmän kuin Etelä-Karjalassa. Rikoskomisario Lauri Ristolan mukaan tilanne Kymenlaaksossa on hieman huonompi kuin Etelä-Karjalassa, sillä sen lisäksi että takavarikoita tehdään enemmän, myös huumausaineita on liikkeellä ja myynnissä enemmän.

Viikon kestäneellä valvontajaksolla huumausainerikoksista epäillyiksi päätyi 15 ihmistä.

Valvontaviikolla takavarikoitiin yhteensä noin 400 grammaa amfetamiinia, 15 grammaa marihuanaa, 15 ekstaasitablettia, yli 200 tablettia huumaavia lääkkeitä sekä yli 2000 euroa epäillysti huumausainekaupoista saatua käteistä rahaa. Ristolan mukaan käteinen on pysynyt edelleen maksuvälineenä huumekaupassa, vaikka kaikkia maksutapoja käytetään.

Rikosten esitutkintoja on jatkettu pääasiassa huumausainerikoksen ja huumausaineen käyttörikoksen rikosnimikkeistöllä, mutta joukossa on myös kaksi törkeää huumausainerikosta.

Valvonta oli osa valtakunnallista kampanjaa. Valvonnassa paljastettiin katukaupassa myyviä niin julkisilla paikoilla kuin tietoverkoissa.

Poliisi teki useita kotietsintöjä. Huumeiden lisäksi takavarikoitiin kaksi kaasusumutinta, kaksi laitonta ampuma-asetta ja paljon patruunoita.

Ristolan mukaan valvontaviikolla löytyneet sekä normaalin poliisityön ohessa löytyvät laittomat ampuma-aseet ja kaasusumuttimet osoittavat, että huumausainerikollisuuteen liittyy varautuminen. Rikolliset varautuvat enenevässä määrin väkivaltaan ja ampuma-aseiden käyttöön.

Valvonnassa löytyi myös etsintäkuulutettuja, mutta he eivät välttämättä ole huumerikollisia. Ristolan mukaan heissä on esimerkiksi omaisuusrikoksista epäiltyjä, jotka eivät ole noudattaneet poliisin kutsua saapua kuulusteluihin.

Poliisi jatkaa huumausaineiden katuvalvontaa päivittäistoiminnassa ja toteuttaa säännöllisesti myös tehostettuja valvontajaksoja.