Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menovinkkejä jouluun | Kouvolan ja Iitin kylät kutsuvat monenlaisiin joulutapahtumiin – Katso lista

Avoimet joulukylät -tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Eri puolilla Kouvolaa ja Iitin Perheniemessä vietetään joulukuun aikana Avoimet joulukylät -tapahtumia.

Avoimet joulukylät on valtakunnallinen tapahtumien sarja, jossa tuodaan kyläyhdistysten tapahtumille näkyvyyttä ja kylille vierailijoita.

Avoimet joulukylät järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Suomessa tapahtumaan osallistuu yli 300 kylää.

Joulumarkkinat Haaviston seuratalolla

Iitin Perheniemessä Haaviston seuratalolla järjestetään joulumarkkinat 3. joulukuuta kello 10–14. Myynnissä on lähialueiden käsityöläisten tuotteita. Lapsille on pientä puuhaa ja kaikelle markkinaväellä jouluinen kahvio. Haaviston seuratalo on osoitteessa Kuninkaantie 847.

Jaalassa kädentaitajien joulupuoti

Jaalan kädentaitajien joulupuoti avautui joulukuun alussa ja on avoinna 22. joulukuuta saakka osoitteessa Jaalantie 97. Joulupuodissa on myynnissä käsitöitä, leivonnaisia, kransseja, koristeita ja kynttilöitä. Joulupuodissa järjestetään kranssipaja 3. joulukuuta, Kimola-kirjan esittely 8. joulukuuta ja tonttujen pakettipaja 19. sekä 20. joulukuuta.

Tirvalla koko perheen pikkujoulut

Tirvan Seuralassa vietetään lauantaina 10. joulukuuta koko perheen pikkujouluja kello 13–15. Tarjolla on puuroa ja joulutorttuja. Lisäksi voi pelata kinkkubingoa. Joulupukki on paikalla tapahtumassa, ja pukinkonttiin voi tuoda halutessaan lapselle paketin tämän nimellä varustettuna.

Siikavan kylätalolla joulupolku

Jaalan joulupolku on avoinna Siikavan kylätalolla 10. joulukuuta kello 15 alkaen. Maksuton tapahtuma järjestetään pääosin ulkona. Kyseessä on koko perheen jouluinen rastiseikkailu, joka alkaa Siikavan kylätalolta. Kävijöiden toivotaan ottavan mukaan omat taskulamput. Siikavan kylätalo sijaitsee osoitteessa Ruokoniementie 14.

Mänttärin sukumuseossa entisajan joulunviettotapoja

Mänttärin sukuyhdistyksen sukumuseo on avoinna 12.–18. joulukuuta päivittäin kello 10–18. Sukumuseossa esitetään Marian ja Matin kammarissa entisajan joulunviettoon kuuluvia tapoja. Sukumuseo toimii osoitteessa Asemankulma 3.

Verlassa perinteiset joulumyyjäiset

Verlan seuratalolla vietetään perinteisiä joulumyyjäisiä lauantaina 17. joulukuuta kello 12 alkaen kahden tunnin ajan. Myynnissä on käsitöitä, jouluisia koristeita ja leivonnaisia.

Ansalahden kyläriihellä paikallisten joulujuhla

Ansalahden kyläriihellä Jaalassa juodaan jouluglögit ja syödään joulupiparit lauantaina 17. joulukuuta kello 16. Kyseessä on kyläläisten ja mökkiläisten yhteinen joulujuhla kyläriihen tunnelmavaloissa. Kävijöiden toivotaan ottamaan oma muki mukaan. Kyläriihi on osoitteessa Ansalahdentie 681.

Huhdasjärvellä perinteinen puurojuhla

Sunnuntaina 18. joulukuuta vietetään Huhdasjärven kylätalolla paikallisen kyläyhdistyksen järjestämää perinteistä puurojuhlaa alkaen kello 15. Vatsan täytteeksi on riisipuuroa ja glögiä. Kävijät pääsevät laulamaan joululauluja. Tapahtumassa on myös kirpputori ja lahjatavarapuoti.

Kaikki Suomen avoimet joulukylät löytyvät verkosta osoitteesta suomenkylat.fi/joulukylat. Tapahtumakokonaisuuden järjestää Suomen Kylät yhdessä maakunnallisten kyläyhdistysten kanssa.