Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksiliikennettä valvottiin perjantaina Kouvolassa – Poliisi kirjoitti kaksi liikennevirhemaksua ja neljä sakkoa

Perjantaina Kaakkois-Suomen poliisilaitos, liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Verohallinto ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestivät yhteisen taksiliikenteen valvontaiskun.

Kouvolassa toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin 20 taksia, joista yhteensä 11:sta oli huomautettavaa. Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä kaksi liikennevirhemaksua ja neljä sakkoa.

Eniten puutteita ajopäiväkirjoissa

Monilla kuljettajilla ei ollut esimerkiksi esittää ajopäiväkirjaa tai se oli puutteellinen. Yhdessä taksissa kuljettajan nimeä ei ollut matkustajien nähtävillä ja toisessa taksissa taksiliikennöintiin oikeuttava asiakirja puuttui. Kahdessa taksissa luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä.

Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu valvontaiskun aikana.

– Tässä valvontaiskussa havaitut puutteet osoittivat, että valvonnalle on tarvetta. Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu ja ajoneuvokalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista. Taksinkuljettajien ajolupa löytyi kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta, ja jokaisesta tarkastetusta taksista löytyi myös taksivalaisin, ylikonstaapeli Petteri Suni Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Monet havaituista puutteista vaikuttavat poliisin mukaan matkustajien ja kuluttajien oikeuksien toteutumiseen.