Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putkirikko laukaisi palohälytyksen Kouvolan Prismalla torstaina – Asiakkaat evakuoitiin ulos

Prismassa oli palohälytys myös viime viikolla.

Putkirikko tyhjensi Kouvolan Prisman torstaina iltapäivällä. Päivystävä palomestari Reijo Houni Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että parkkihallin sprinklerikeskuksessa sattui putkirikko, jonka takia automaattinen palohälytys pärähti soimaan.

Kylmää vettä valui automaattisesta sammutuslaitteistosta pelkästään sprinklerikeskuksen lattialle, ei lainkaan esimerkiksi parkkihalliin.

Hounin mukaan kiinteistöhuolto oli nopeasti paikalla sulkemassa vedentuloa runkoputkesta, joten vahingot jäivät lopulta suhteellisen pieniksi.

Iso osa asiakkaista ehti poistua ulos kauppakeskuksesta. Ostoksiin tuli vain 10–15 minuutin tauko, jonka jälkeen kaupankäyntiä saatettiin jatkaa normaalisti.

Houni muistuttaa, että kun automaattinen palohälytys pärähtää soimaan, kaikkien on poistuttava ulos lähimmästä uloskäynnistä.

– Ei lähdetä kassojen kautta, vaan lähintä poistumistietä käyttäen. Sellaista, jossa on vihreän ukon kuva.

Henkilökunnan tehtävänä on ohjata asiakkaat ulos, sillä oikean tulipalon sattuessa savu on vaarallista hengittää.

Hounin mukaan väkeä tuli nyt ulos joka ovesta kiitettävästi. Myös pelastuslaitosta opastettiin ja ohjattiin kauppakeskuksessa nopeasti ja tehokkaasti oikeaan paikkaan.

Hälytys tuli kello 15.55.

Prismassa oli palohälytys myös viime viikolla. Viime viikon maanantaina Prismassa laukesi automaattiinen palohälytys paahtimeen juuttuneen leivän takia.

Uutista korjattu 26.1.2023 klo 19:37: Paahtimeen juuttunut leipä aiheutti palohälytyksen Prismassa viime viikolla eikä tällä viikolla, kuten jutussa ensin mainittiin.