Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkealan monitoimitalolla korjataan marraskuun tulipalon vahinkoja – Rakennus valmistuu ajallaan onnettomuudesta huolimatta

Korjaustyöt voidaan tehdä siten, ettei muu rakennustyö häiriinny. Monitoimitalo avataan ensi vuoden alussa.

Valkealan monitoimitalolla korjataan marraskuisen tulipalon vahinkoja. Pääurakoitsija YIT korjaa kaikki vahingot kuluvan talven aikana. Kouvolan kaupunki tiedotti asiasta tiistaina.

Rakennuksen katolla ja yläpohjassa syttyi tulipalo 24. marraskuuta. Palon epäillään syttyneen led-valosta.

Kaupungin mukaan tulipalossa, sen raivauksessa ja sammutuksessa vahingoittui vesikattoa ja kattokannakkeita noin 450 neliömetrin alueelta. Nokivahinkoja tuli noin 1 000 neliömetrin alueelle.

Kaikki palosta tai sammutustöistä vaurioituneet ja kastuneet rakenteet, kuten kattotuolit, puretaan ja korvataan uusilla. Yläpohjan eristeet, vaurioitunut aluskatelevy ja vesikatekermi uusitaan. Mahdollisesti vaurioituneet osat höyrysulusta korjataan. Nokeentuneet rakenteet puhdistetaan ja käsitellään.

YIT:n työpäällikkö Petri Lahtinen ei osaa sanoa vahinkojen tarkkaa hintaa. Hänen mukaansa ne ovat suuruudeltaan enemmän kuin kymmeniä tuhansia euroja.

Tiedotteen mukaan korjaustyöt voidaan tehdä siten, ettei muu rakennustyö häiriinny. Korjaus ei vaikuta rakennuksen valmistumisen aikatauluun. Monitoimitalo avataan tammikuussa 2024.

Taloon rakennetaan tilat perusopetukselle, varhaiskasvatukselle, lähikirjastolle ja nuorisopalveluille.

Kouvolan kaupungin mukaan monitoimitalon työmaa etenee yleisaikataulussaan. Tammikuussa valmistuivat muun muassa käsityötilan, ruokalan ja kirjaston lattiapinnoitteet sekä rakennuksen ulkoverhoilu.

Parhaillaan rakennetaan piharakennusta, laatoitetaan kattoterassia, suunnitellaan tilavarausjärjestelmää ja infonäyttöjä, tehdään LV-asennuksia ja laatoituksia. Sähköasennukset jatkuvat.

Helmi-maaliskuun aikana työmaalla asennetaan sisäovia ja -ikkunoita, ulkoportaita, keittiölaitteita sekä hissiä.

Lisätty 7.2. klo 13.51 Petri Lahtisen arvio vahinkojen suuruudesta.