Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten synttärit voi Kouvolassa järjestää vaikka laskettelurinteessä tai metsässä – Katso lista Kouvolassa tarjolla olevista synttäripalveluista

Tämä juttu on vapaasti luettavissa. Haluamme tarjota kaikille kiinnostuneille maistiaisen siitä, millaisia sisältöjä Kouvolan Sanomissa on tarjolla.

Lapsen syntymäpäivät eivät enää tarkoita pelkkää kakun ympärillä laulamista paperihatut päässä. Kouvolassa on lukuisia eri tapoja merkkipäivän juhlistamiseen.

Mielakan rinnekeskus tarjoaa lapsille laskettelusynttäreitä. Juhlia vietetään kodassa, ja hintaan sisältyvät kaakaot ja donitsit juhlaporukalle. Rinnelipuista ja Lastenmaan aluelipuista veloitetaan erikseen, mutta yli 10 hengen ryhmät saavat 20 prosentin alennuksen.

Mielakan yrittäjä Inka Kaltola sanoo laskettelusynttärien olevan todella suosittuja. Ne ovat nyt kolmatta vuotta hiihtokeskuksen palveluvalikoimassa.

– Tämä lähti ihan kysynnästä. Tänne haluttiin tulla viettämään synttäreitä, joten räätälöimme juhlista paketin, johon kuuluvat tarjoilut, kota ja Lastenmaan palvelut.

Kaltolan mukaan syntymäpäiviä vietetään useimmiten 10–15 hengen porukassa, mutta myös yli 20 hengen juhlaseurueita on ollut.

– Suosio on kasvanut varsinkin koronan jälkeen. Viikossa on noin neljä tai viisi varausta. Näkee selvästi, että ulkoilubuumi on menossa.

Punaposkisia lapsia metsästä

Kouvolan kaupungilla metsäeskarin opettajana toimiva Piia Lipola vetää sivutyönään Metsämieli-kävelyretkiä, jotka tähtäävät rauhoittumiseen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Viime syksynä hän alkoi järjestää myös lasten metsäsynttäreitä Kuusankoskella.

Vastaavia tapahtumia on jo muutaman vuoden ajan järjestetty muilla paikkakunnilla, mutta Lipola on tietojensa mukaan ensimmäinen järjestäjä Kouvolassa.

– Metsäsynttärit on kiva kaksituntinen, jossa vanhemmat voivat unohtaa siivoamisen ja ruuhkan sisätiloissa, kun lasten energia siirretään ulos. Ohjelmassa on toiveiden mukaan leikkiä, liikkumista, kivaa yhteistoimintaa ja pienet synttäriherkut, Lipola kuvailee.

Lipola markkinoi metsäsynttäreitä Onnellisempi.fi-verkkosivunsa kautta. Järjestäminen on vielä lähtökuopissa. Takana on pari tilaisuutta, joihin osallistui kymmenkunta lasta.

– Olen saanut niistä hyvää palautetta. Lapset ovat tykänneet paljon. Vanhemmat pääsevät vähemmällä ja ovat tosi tyytyväisiä, kun saavat punaposkisia lapsia kotiin viemisiksi.

Lipola odottaa saavansa enemmän synttäreitä järjestettäväkseen, kun lumet sulavat. Toisaalta lumi ei hänen mukaansa ole este järjestämiselle.

– Nyt voisi pitää vaikka pulkkailusynttärit tai muuta seikkailua talven ihmemaassa.

Taikureita ja pomppulinnoja

Lahtelainen Juhlaviihde Mäntyset järjestää monenlaisia juhlia ja tapahtumia, myös Kouvolan alueella. Lasten synttäreitä voi juhlia muun muassa laulamalla karaokea tai pelaamalla sählyä.

Suosituimpia ovat toimitusjohtaja Jani Mäntysen mukaan yhdistelmäpaketit, joihin kuuluu popcorn- tai hattarakoneen sekä pomppulinnan vuokraus sekä vieraileva esiintyjä. Nämä voivat olla taikureita ja jonglöörejä tai leikkejä vetäviä satuhahmoja.

Yhtiön toimittamat varusteet vaativat jonkin verran tilaa, joten oma piha on suotava.

– Pomppulinnan saa kyllä taloyhtiönkin pihaan ja pienemmän version esimerkiksi kerhotilaan. Esiintyjät pystyvät räätälöimään esityksensä käytettävissä olevan tilan mukaan.

Mäntynen on ollut juhla- ja tapahtumaviihdealalla noin kymmenen vuotta. Tuona aikana vanhemmat ovat alkaneet arvostaa helppoutta lasten syntymäpäiviä järjestäessään. Valmiita ohjelmapaketteja menee kaupaksi entistä enemmän. Yritys myös vuokraa valmiita somisteita juhlia varten, jolloin vanhempien ei tarvitse ryhtyä askartelemaan.

– Juhlien budjetit ovat pysyneet koko ajan samoina. Arviolta 80 prosenttia synttärijuhlista asettuu 150–300 euron hintahaarukkaan.

Myös Mäntynen on havainnut ihmisten kaivanneen juhlimista koronarajoitusten ollessa voimassa.

– Rajoituksia purettiin viime keväänä. Huh huh, millaista patoumaa on ollut. Huhtikuusta joulukuun puoliväliin oli sellainen vilinä ja vilske, että kaikki revittiin käsistä.

Lasten syntymäpäivien järjestäjiä Kouvolassa

Båltsit Kuplafutis järjestää kuplafutissynttäreitä vähintään kuudelle hengelle. Pelin lisäksi ohjaajat vetävät erilaisia leikkejä kuplapalloilla. Tunnin peli 6–8 pallolla maksaa 199 euroa. Hinta nousee pallojen määrän kasvaessa. Yritys ei säilytä palloja Kouvolassa, joten hintaan lisätään siirtokulut.

Happy Bowling eli Kouvolan keilahalli tarjoaa lasten käyttöön keilaradat tunniksi ja naposteltavaa. Paketin hinta on 140 euroa 1–6 lapselta. Jos osallistujia on enemmän, hinta nousee 15 euroa lapselta. Hohtokeilailun aikana perushinta on 150 euroa.

Hopeakuula Arcaden flipperihallin voi varata syntymäpäiväjuhlia varten. Ensimmäinen tunti maksaa 80 euroa ja seuraavat alkavat tunnit 40 euroa. Henkilökunta voi järjestää osallistujille leikkimielisen kisan. Omia tarjoiluja voi tuoda, kunhan kyse ei ole mistään rasvaisesta ja sotkevasta. Halli tarjoaa valvoville aikuisille kahvia ja teetä.

Juhlaviihde Mäntyset vuokraa syntymäpäiväjuhliin rekvisiittaa, kuten popcorn-koneita ja pomppulinnoja. Yritys välittää myös taikureita, jonglöörejä ja muita esiintyjiä. Vuokralaitteet ovat halvimmillaan 35 euron ja esiintyjät 190 euron hintaisia.

Koskibowling Kuusankoskella järjestää lasten keilailusynttäreitä, joihin kuuluu keilaamisen lisäksi naposteltavaa, juomia ja koristelu. Juhlien kesto on noin tunti ja 45 minuuttia. Hinta on 1–6 lapselta 100 euroa arkisin ja 120 euroa sunnuntaisin ja hohtokeilailun aikana. Jokainen lisävieras nostaa hintaa 10 eurolla.

Kouvolan ratsastuskeskus järjestää synttäreitä, joiden ohjelma räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan. Ratsastuksen, hevosten ja ponien kanssa puuhailun ja kärryajelun ohella voi nauttia itse tuotuja juhlaruokia lämpimissä tiloissa. Ratsastus maksaa 33 euroa tunnilta henkeä kohti, muista toiminnoista veloitetaan erikseen.

Kymijoen nuorisoyhdistyksen ylläpitämät Startti-kahvilat järjestävät uimahallisynttäreitä Urheilupuiston ja Inkeroisten uimahalleissa. Enintään 10 hengen peruspaketti maksaa 150 euroa ja sisältää puolentoista tunnin uintiajan ja tunnin kahvilassa synttäritarjoiluineen. Lisävieraat nostavat hintaa 15 eurolla hengeltä.

Mielakan laskettelusynttäreitä vietetään rinnekeskuksen kodassa. 40 euron tuntihinta sisältää kaakaot ja donitsit enintään 10 hengelle. Lisävieraat nostavat hintaa 3 eurolla henkeä kohti. Rinneliput tai Lastenmaan alueliput eivät sisälly hintaan.

Parkourliike Kouvolan tiloissa voi pitää parkoursynttärit, jotka koostuvat ohjatusta parkourista lämmittelyleikkeineen, vapaasta liikunnasta salissa ja herkuttelusta itse tuoduilla eväillä. Synttärien hinta on 100–180 euroa kestosta ja osallistujamäärästä riippuen.

Piia Lipola järjestää metsäsynttäreitä Kuusankoskella. Pakettiin kuuluu kahden tunnin ohjattu metsäseikkailu ja pienet synttärieväät. Hinta on 180 euroa enintään 8 hengeltä. Lisävieraat nostavat hintaa 19 euroa hengeltä. Yhteystiedot Onnellisempi.fi-sivustolla.

Pizza & Buffan synttäripaketti sisältää kutsukortit, popcornit, koristelut, lasten pääruoan ja jälkiruoan sekä juomat. 1–6 lapsen synttärit maksavat 73 euroa. 3–6-vuotiaat lisävieraat kasvattavat laskua 7,30 eurolla ja 7–11-vuotiaat vieraat 10,30 eurolla.

Tankotanssikoulu Rock the Pole järjestää lasten temppusynttäreitä. Ne voivat sisältää esimerkiksi ohjatun osuuden, jossa opetetaan tankotanssia ja ilma-akrobatiaa, ja vapaamuotoisen osuuden, jossa vieraat saavat käyttää koulun välineitä. Hinta lähtee 100 eurosta ja riippuu tilaisuuden kestosta ja vieraiden määrästä.

Sirkuskoulu Bravuuri järjestää sirkussynttäreitä, joissa muun muassa opetellaan akrobatian alkeita, testataan jonglööraustaitoja ja roikutaan trapetsilla. Synttärisankari saa sirkusaiheisen lahjan. Vanhemmat järjestävät tarjoilun. Kahden tunnin juhla maksaa 180 euroa. Lapsia voi olla enintään 15. Sirkussynttäreitä järjestetään lauantaisin, kesä–elokuussa myös muina päivinä.

Kouvolan kaupunki vuokraa Sporttitaloa eli Lehdokin nuorisotaloa syntymäpäiväkäyttöön viikonloppuisin. Vuokra on 20 euroa tunnilta.

Elokuvateatterit Studio 123 ja Kino 123 ottavat usein vastaan synttäriporukoita näytöksiinsä. Teattereihin kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä ja sopia esimerkiksi konehuoneen esittelystä, tarjoiluista ja sopivan nurkkauksen varaamisesta lahjoja ja onnittelulauluja varten. Synttäreitä voi viettää tavallisten elokuvalippujen ja kahvilatarjoilujen hinnalla.

Valkealan mailapelihallin yhteydessä toimiva Kouvolan skeittihalli tarjoaa mahdollisuuden skeittisynttäreihin, joissa voi skeitata, scootata, ajaa BMX-pyörillä ja pelata salibandya. Kahviossa on pitkä pöytä, johon voi kattaa mukana tuodut tarjoilut. Hallin vuokra on 38 euroa tunnilta.

Kartano Villa Ruths Kuusankoskella vuokraa uima-allasta ja saunaa juhlakäyttöön. 1–5 hengen seurue voi vuokrata tilan viikonloppuna päivällä 62 euron tuntihintaan ja illalla 76 euron tuntihintaan. Henkilömäärän kasvaessa vuokra nousee, mutta hinnat ovat edullisempia arkipäivinä.

KooKoo Hockey Oy:llä voi viettää lasten (ja aikuisten) synttäreitä joko ottelutapahtuman yhteydessä tai muuna aikana Tiikerinluolassa (lasten leikkipaikassa) tai aitioissa. Vieraaksi saa mm. Topi Tiikerin ja synttäripöytään saa sekä lasten herkkuja tai ihan ruokaisampaakin KooKoon keittiöstä suoraan toimitettuna. Topi Tiikeri tekee myös synttärivierailuita lastensynttäreille muualle. Paketin hinta räätälöidään aina synttärisisällön mukaan (paikka, aika, tilatut ruokailut jne.). Hinnat ovat alkaen 50 euroa. 

Padelkeskus Easy Padel Kouvolassa tarjoaa mahdollisuuden syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen. Keskuksessa on neljä kenttää. Ohjelma ja kesto sovitetaan osallistujille sopivaksi. Mahdollisuus myös ohjattuun ohjelmaan. Tiloissa on kylmäkaapit sekä pöydät ja tuolit, joihin voi kattaa juhlatarjoilut. Padelkeskuksen vuokra on 100 euroa tunnilta sisältäen mailat ja pallot.

Toimintakeskus-Kahvila Kulmakivi Kouvolan keskustassa vuokraa tilojaan lasten synttäreille. Tiloista löytyy isoja pelejä, kuten biljardi (kivipöytä), ilmakiekko, pingis, pöytäjalkapallo sekä lautapelejä. Pienimmille lapsille on tarjolla oma nurkkaus. Kahvilasta on mahdollista tilata myös tarjottavat ja tarjoilija.

Lisätietoja järjestäjien verkkosivuilla.

Puuttuuko jokin lasten syntymäpäivien järjestäjä listalta? Lähetä tiedot sähköpostilla osoitteeseen uutistuottajat@kouvolansanomat.fi. Päivitämme listaa jutun verkkoversioon.