Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona – Katso, missä Kouvolassa pääsee äänestämään

Ennakkoäänestämään pääsee kahdellatoista äänestyspisteellä ympäri Kouvolaa. Lisäksi äänestysbussi kiertää syrjäisempiä alueita ennakkoäänestysviikon ajan.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 22. maaliskuuta. Ennakkoäänestämässä voi käydä tiistaihin 28.3. saakka.

Kouvolan alueella on kaksitoista ennakkoäänestyspaikkaa. Lista ennakkoäänestyspaikoista ja niiden aukioloajoista on jutun lopussa.

Kouvolassa kiertää myös äänestysbussi jokaisena ennakkoäänestyspäivänä. Laitosäänestäminen onnistuu kaupunginhallituksen määräämissä laitoksissa. Kotona ennakkoäänestäminen voi tulla kyseeseen silloin, jos äänestäjän kyky liikkua on rajoittunut, jolloin hän ei pääse äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Lisää tietoa äänestysbussin aikatauluista sekä laitos- ja kotiäänestämisestä löytyy Kouvolan kaupungin sivuilta.

Äänestäjä tarvitsee henkilöllisyystodistuksen

Äänestykseen tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti.

Jos henkilöllisyystodistusta ei ole, äänestämistä varten voi hakea maksuttoman väliaikaisen henkilöllisyystodistuksen lähimmältä poliisilaitokselta. Mukaan on otettava kaksi enintään kuusi kuukautta vanhaa passikuvaa.

Ennakkoäänestää voi millä tahansa paikkakunnalla, mutta äänestäjä voi äänestää vain oman vaalipiirinsä ehdokasta.

Vaalit ovat huhtikuun alussa

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4. Äänestysaika vaalipäivänä on kello 9–20.

Virallisena äänestyspäivänä äänioikeutettu voi äänestää vain asuinkuntansa mukaisesti määrätyssä äänestyspaikassa. Tiedot omasta äänestyspaikasta löytyvät kotiin kirjeitse toimitetusta äänestysilmoituksesta. Tiedot löytyvät myös kirjautumalla Digi- ja väestötietorekisterin sivuille.

Vaaleissa äänioikeutettu on Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta.