Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Xamk oli Suomen ykkönen avoimissa korkeakouluopinnoissa

Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa on opiskelijoita ulkomaita myöten.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa suoritettiin viime vuonna enemmän avoimia korkeakouluopintoja kuin muissa oppilaitoksissa Suomessa. Xamk kertoi asiasta keskiviikkona.

Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettiin viime vuonna yhteensä 109 682 opintopistettä. Seuraavaksi eniten opintopisteitä suoritettiin Jyväskylän avoimessa yliopistossa (107 157) ja Helsingin avoimessa yliopistossa (85 738).

Tiedotteen mukaan Xamk on ensimmäinen ammattikorkeakoulu, joka ohitti opintopistemäärässä kaikki Suomen avoimet yliopistot ja korkeakoulut.

Xamkin jatkuvan oppimisen johtaja Pia-Mariana Toukkari sanoo, että hyvän tuloksen taustalla ovat monialaiset ja joustavat opinnot. Niillä voi nopeasti päivittää osaamista eri tarpeisiin.

– Avoimen opinnoilla voi varautua työelämän muutoksiin, tutustua uuteen alaan tai päivittää oman alan tietoja, pyrkiä kohti tutkinto-opintoja tai opiskella vain opiskelun ilosta ja harrastuksena, Toukkari sanoo Xamkin tiedotteessa.

Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa on satsattu verkko-opiskeluun. Sen ansiosta opiskelijoita on ympäri Suomen ja myös muualta maailmasta. Suuri osa opinnoista on myös ajasta riippumattomia, joten opiskelun voi ajoittaa itselle sopivaan aikaan.

Xamkissa oli viime vuonna 28 050 avoimen korkeakoulun opiskelijaa. Opiskelijamäärältään suurin oli Helsingin avoin yliopisto, jossa oli 33 079 opiskelijaa.

Kaikissa Suomen avoimissa ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskeli viime vuonna lähes 200 000 henkilöä.