Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan ammattiopisto Edukon hakijamäärä kasvoi viime vuodesta

Edukossa toivottiin enemmän hakijoita sosiaali- ja terveysalalle työvoimapulan vuoksi.

Yhteishaku syksyllä alkavaan toisen asteen koulutukseen päättyi tiistaina. Kouvolan ammattiopisto Edukoon tuli edellisvuotta enemmän hakemuksia.

Eduko kertoi keskiviikkona, että ammattiopistoon haki tänä keväänä ensisijaisesti 564 hakijaa. Viime vuonna ensisijaisia hakijoita oli 547.

Edukossa oli 548 aloituspaikkaa tämän kevään yhteishaussa.

Eniten ensisijaisia hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden oli media-alan ja kuvallisen ilmaisun sekä talotekniikan perustutkintoihin. Lisäksi ajoneuvoalan ja logistiikan perustutkinnot herättivät paljon kiinnostusta. Ensisijaisten hakijoiden määrä nousi edellisistä vuosista talotekniikan, ajoneuvoalan sekä sähkö- ja automaatioalan perustutkinnoissa.

Hakijoiden määrä väheni aikaisempiin vuosiin verrattuna rakennus-, tieto- ja viestintätekniikan sekä turvallisuusalan perustutkinnoissa.

– Sosiaali- ja terveysalalle olisi toivottu enemmän hakijoita huutavan työvoimapulan vuoksi, vararehtori Timo Olli sanoo tiedotteessa.

Edukon pääsykokeet järjestetään huhti–toukokuun aikana. Opiskelijavalinnat julkistetaan aikaisintaan kesäkuun puolessavälissä. Opiskelupaikka on vahvistettava määräaikaan mennessä.

Mikäli hakija jää ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa, voi hän hakea opiskelemaan jatkuvassa haussa. Yhteishaun vapaat opiskelupaikat päivitetään Edukon verkkosivujen koulutushakuun kesällä.

Yhteishaussa oli mukana myös tutkintokoulutukseen valmentava koulutus. Sen haku jatkuu myös edelleen jatkuvassa haussa.