Sana sunnuntaiksi | Minkä aika on nyt?

Tämän sunnuntain Raamatun tekstit eivät ole mitenkään kepeitä. Myös pyhän aihe, etsikkoaikoja, voi nostaa hien otsalle. Minkä aika on nyt? Olenko missannut oman merkittävän hetkeni?

”Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne niin kuin silloin, kun nousitte kapinaan. --- Huomaamme näin, että perillepääsyn esti epäusko.” (Hepr. 3:15–19) Heprealaiskirjeen ensimmäisille lukijoille oli selvää, että tässä tarkoitettiin Israelin kansan erämaavaellusta Egyptin orjuudesta kohti luvattua maata. Vapaaksi pääsemisen riemu vaihtui matka-ajan venyessä tyytymättömyyteen ja kapinaan. Moni alkoi haikailla takaisin Egyptiin tai sitten ratkaisua yritettiin löytää Jumalan korvikkeista. Päivät vaihtuivat vuosiksi ja vasta vapautettujen jälkeläiset pääsivät perille.

Toisille tämä on kaukainen tarina vailla kosketuspintaa omaan elämään. Joku toinen samaistuu siihen syvästi. Vuosia, ehkä vuosikymmeniä, joku on rukoillut, huutanut ja odottanut toteutumisen aikaa. Epätoivon ääni houkuttelee luovuttamaan ja antautumaan toivottomaan pimeyteen. Kovat äänet huutavat, että meidän pitää itse ottaa oma elämä haltuumme, olla onnemme seppiä ja riippumattomia.

Jumalan ääni on usein tosi hiljainen ja toisenlainen. Sitä ei voi kuulla, jos korviamme ei avata. Rakkauden ääni kutsuu meitä niin valheellisesta itsevarmuudesta kuin epätoivon pimeästä valoon, jossa meidät löydetään. Me emme voi pelastaa itseämme. Vain Jeesus voi sen tehdä. Hän ”jos kukaan kykenee ymmärtämään vajavuuksiamme. --- Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme.” (Hepr. 4:15–16).

Jeesuksen kanssa me voimme nähdä oman elämämme tapahtumat ja vaiheet osana tietä Isämme luokse. Kertoja laskematta ja katkeroitumatta Isä odottaa, että saa toivottaa lapsensa tervetulleiksi kotiin. Jo tässä ajassa, koska kaikki aika on Jumalan aikaa. Niin sekunnit kuin vuosisadatkin, mutta myös kairos, Jumalan aika ja mahdollisuus elämässämme. Minkä aika on nyt sinun elämässäsi?

Kari Niemelä

sairaalapastori

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka