Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Tämän maailman keskellä

Kirjoittaessani tätä hartauskirjoitusta ovat uutiset muutaman päivän ajan kertoneet järkyttävistä tapahtumista Afganistanissa ja luonnonkatastrofista Haitissa. Miljoonien ihmisten elämä on totaalisesti toisin kuin ennen. Yhtäkkiä joillakin ihmisillä on todellisuus, joka ei todellisuudelta tunnu, ei pitkään aikaan tai ehkä ei enää koskaan.

Nämä uutiset ahdistavat, sillä kärsimys tulee lähelle. Koemme voimattomuutta, sillä emme pysty estämään vallankaappausta, joka luo kauhua, kärsimystä ja pakolaisuutta. Koemme voimattomuutta, sillä avun tarve luonnonkatastrofin jäljiltä on suunnaton. Koemme voimattomuutta, sillä elämä ei ole ihmisen hallittavissa, vaikka välillä niin luulemme. Onnettomuus tai sairaus voivat kohdata myös itseäni tai läheisiäni, voin kohdata väkivaltaa tai muuta pahuutta äkkiarvaamatta. Huomenna voi kaikki olla toisin, vaikka tänään kaikki on hyvin.

Tämä ihmisen elämä on elämistä mahdollisuuksien ja mahdottomuuksien, pelkojen ja toiveiden, epävarmuuden ja pahuuden keskellä. Tämä elämä on haurasta elämää, joka kaipaa tasapanoa, turvaa ja luottamusta huomiseen, luottamusta siihen, että elämä kantaa, että joku kuulee ja välittää.

Valtiovalta tekee kaikkensa kansalaistensa ja yhteistyökumppaneiden auttamiseksi Afganistanissa. Humanitaarista apua kootaan Haitiin. Kansainväliset avustusjärjestöt ovat jo tarttuneet toimeen. Hätä ja kärsimys maailmalta koskettaa monen yksittäisen ihmisen sydäntä. Herää kysymys, mitä voi yksi ihminen tehdä sen lisäksi, että osallistuu avustusahjoituksiin.

Huolen ja hädän voi kanavoida kristityn etuoikeuteen: rukoukseen Jeesuksen nimessä. Rukous ei ole toiminnan jatke vaan sen alku. Jeesus rohkaisi rukoilemaan Taivaallista Isää, sillä meillä on rukouksia kuuleva Jumala. Jumala, joka on suurempi kuin elämä ja kuolema. Jumala, joka pysyy muuttumattomana muuttuvan ja järkkyvän maailman keskellä. ”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” Jesaja 54:10

Eija Murto

Kirkkoherra, Anjalankosken seurakunta

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.