Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Kuuletko kuninkaan kutsun?

Olet ehkä kuullut sadun kuninkaasta, joka tuli kansansa keskuuteen valepuvussa. Kuningas halusi tietää, mitä ihmiset oikeasti ajattelivat kuninkaasta ja hänen valtakunnastaan ja millaista elämää he elivät.

Jos kuningas olisi tullut kuninkaallisessa loistossaan kaikkien hoviherrojen ympäröimänä, ihmiset eivät olisi uskaltaneet olla rehellisiä, eikä kuningas olisi saanut selville mitä he todella ajattelivat. Kuningas halusi oikeuden toteutuvan valtakunnassaan.

Adventti kertoo todellisesta kuninkaan tulosta. Kuningas tuli kerran kansansa keskuuteen, ei mahtavan kuninkaan varusteissa ja suuren hovin kanssa. Kuningas tuli sen sijaan vaatimattomana, aivan samanlaisena ihmisenä, kuin muutkin ihmiset.

Jeesus tuli aasilla ratsastaen kuninkaan kaupunkiin, Jerusalemiin. Ihmisiä oli paljon paikalla. He levittivät vaatteitaan tielle, toiset katkoivat puista oksia ja levittivät niitä tielle.

Ihmisjoukko, joka kulki hänen edellään ja perässään, huusi: ”Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä, Israelin kuningas!”

Jeesus kyllä tiesi, mitä ihmiset ajattelivat. Hänen ei tarvinnut tulla sen vuoksi. Mutta koska hän tuli ilman ulkonaista loistoa, ihmiset olivat sitä, mitä olivat, Hänen edessään.

Jeesus tuli kutsumaan ihmisiä valtakuntaansa. Jeesuksen kohdatessaan ihmiset kohtasivat totuuden. Toiset olivat iloisia ja ottivat Hänet vastaan. Toiset eivät kestäneet totuutta ja kääntyivät pois.

Kun ihmiset ensimmäisenä adventtina lauloivat Hoosianna, he antoivat kunnian Jeesukselle. Hoosianna tarkoittaa suomeksi. Herra auta, Herra armahda. Jeesus oli ja on Pelastajakuningas, Anteeksiantaja. Hänen valtakuntaansa pääsevät vain täysin puhtaat.

Mutta eihän kukaan voi olla täysin puhdas. Ei voikaan mutta synnitön ja puhdas Jeesus voi puhdistaa ja tehdä jokaisen taivaskelpoiseksi. Jeesus kuoli meidän syntiemme tähden, jotta me voisimme saada elämän ja synnit anteeksi. Kuuletko Kuninkaan kutsun?

Olavi Mäki-Patola

Pastori, Kouvolan ev. lut. seurakunta