Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Tehkää tie kuninkaalle

Tämän sunnuntain aiheena on: Tehkää tie Kuninkaalle. Adventti on jouluun valmistautumisen aikaa. Paras tapa valmistautua jouluun on tien valmistaminen todelliselle Kuninkaallemme eli Jeesukselle.

Miten voisimme tehdä tietä Herralle? Mieleeni tulee kolme asiaa:

1. Tee puhdasta!

Joulun alla siivotaan. Joulusiivous taitaa olla taitaa olla yhä monessa kodissa se vuoden pääsiivous.

Mutta pahin siivo on kuitenkin usein ihmisen sydämessä. Jeesus sanoo, että sieltä lähtevät pahat ajatukset. Siellä asuu kateus ja katkeruus. Tee Herralle tie. Tee siis puhdasta, siivoa sydämesi. Omien virheiden myöntäminen on hyvä lähtökohta.

2. Tee sovinto!

Kodissa voivat paikat olla puhtaat, mutta perheenjäsenten, ystävien tai naapureiden välit voivat silti olla epäkunnossa. Herralle valmistetaan tietä tekemällä sovinto.

3. Tee hyvää!

Jumalan hyvyys tulee ihmisen elämään usein ihmisten hyvyyden kautta. Jumala tarvitsee kanavia ihmisten maailmassa. Hän tarvitsee ihmisten käsiä, jalkoja ja kukkaroita. Eivät sanat, eivät Raamatun sanatkaan, korvaa tekoja.

Ei Jumalakaan tyytynyt vain sanoihin – ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa.” Se oli enemmän kuin sana. Se oli teko.

Adventin tarkoituksena on valmistaa Herralle tietä – omaan sydämeen ja niiden elämään, jotka tavalla tai toisella elävät lähellä meitä.

Meistä jokainen pystyy vaikuttamaan osaltaan siihen ilmapiiriin, mikä on ympärillämme.

Adventti on joulunvalmisteluiden ja odotuksen aikaa. Adventin odotus ei ole tyhjää ja katteetonta. Adventti kertoo odotuksesta, joka täyttyy. Adventti merkitsee luokse tulemista: Jumala tulee luoksemme. Jumala ei enää jää pelkästään taivaan korkeuksiin ja pyhyyksiin, vaan Hän tulee meidän luoksemme. Jumala tulee Jeesuksessa Sinun luoksesi, tässä on adventin ilosanoma.

Kimmo Ylikangas

Lääninrovasti