Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Jeesus temppelissä, sinä kirkossa?

Mariaa ja Joosefia ei käy yhtään kateeksi. Lasten kasvatus ja turvassa pitäminen on kelle vaan vanhemmalle kova haaste oli aikakausi mikä hyvänsä. Jeesus oli sellainen supermukula, jonka edesottamuksia piti vielä peilata ihmeellisiin asioihin, jotka hänen syntymäänsä liittyivät.

Kun Jeesus oli 12-vuotias, hän teki vanhemmilleen katoamistempun. Maria ja Joosef olivat lähteneet Jerusalemin pääsiäisjuhlilta kotia päin ja luulivat pojan kulkevan mukana sukulaisten ja tuttujen joukossa. Omanikäisten kavereiden joukossa olisikin rattoisampi vilistellä.

Ehdittiin päivän matkan päähän, kun vanhemmat huomasivat, että Jeesus ei ollutkaan mukana. He palasivat Jerusalemiin ja siellä etsinnät jatkuivat. Voi vain kuvitella huolen ja pelon määrän, mikä siinä päivien kuluessa kasvoi tiedostaen, että maailma ei ole turvallinen paikka yksin kulkeville lapsille.

Jeesus löytyi lopulta. Hän oli aivan turvassa temppelissä ja hämmästytti siellä viisaita miehiä omilla tiedoillaan ja viisaudellaan. Maria ja Joosefkin olivat hämmästyneitä, mutta eivät pelkästään siitä, että Jeesus siellä aikuisen tavoin opetti muita. Kyllä Maria antoi tulla ihan kuin kuka vaan äiti ”Miksi teit meille tämän? Isäsi ja minä olemme etsineet sinua ja me olimme huolissamme.” Tapahtumassa riitti sulateltavaa pitkäksi aikaa.

Meidän temppeleitämme ovat kirkot, joissa Jumalan sanan ja ehtoollisen kautta kohtaamme Jeesuksen, Jumalan pojan. Kirkossa on turvallista myös kohdata niitä oman elämän pelkoja ja hämmennyksiä liittyivätpä ne perhe- tai ystävyyssuhteisiin tai muihin tärkeisiin asioihin. Nettijumalanpalvelusten lisääntyminen avaa lähikirkkojen ovet sinullekin, jolle menot ovat jääneet vieraiksi ja ovesta sisään astuminen aristuttaa. Tervetuloa!

Rukous Kirkkokäsikirjan päivän rukouksen pohjalta: ”Jumala, me emme tiedä, mitä tämä vuosi tuo. Emme aina tiedä edes sitä, mikä on parasta itsellemme. Sinä tunnet nekin asiat, jotka tuntuvat vaikeilta ja kipeiltä. Jätämme koko elämämme sinun käsiisi ja pyydämme, että pidät meistä huolta. Siunaa alkanut vuosi.”

Minna Tanska

Kirjoittaja on Jaalan kappalainen.