Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Huokaus

Ripustan pyykkiä, viikkaan perheen vaatteita ja huomaan huokailevani. Huokauksia, jotka ovat rukousta.

Jumala varjele tämän levottoman maailman keskellä. Uutisia kuunnellessa huomaan huokailevani samaa rukousta, Jumala varjele. Ruokakaupassa katselen maskikasvoisia tuttuja ja tuntemattomia ja huokaan, Jumala varjele.

Paljon on aihetta rukoilla – Jumala varjele lapsia, Jumala varjele nuoria ja Jumala varjele aikuisia. Vanhemmat sukupolvet ovat kertoneet, että sodan aika Suomessa sai kansan rukoilemaan – Jumala varjele. Nyt huomaan monen meistä liittyvän tähän sukupolvien rukouksen ketjuun, rukoilemaan varjelusta maailmaan.

Jatkan pyykkien ripustusta ja huomaan, on paljon aihetta kiitokseen. Hiihtovaatteet muistuttavat kiitollisuudesta talven ilosta, liikunnan lahjasta, kiitos läheisistä ja ystävistä.

Uutisvirran lisäksi luen sosiaalisen median päivityksiä ja kiitän. Avustusvirta Ukrainaan, paljon on aihetta kiitokseen. Kiitokseen jokaisesta auttavasta käsiparista, jokaisesta avustuksiin tavalla tai toisella osallistujasta. Kiitollisuus lähimmäisenrakkaudesta ja kiitollisuus oikeuden tunnosta.

Kaupassa kohtaan katseita, iloisia ja väsyneitä silmiä, koko arjen kirjo. Huokaan – Jumala anna voimaa arkeen. Voimaa pyytää varjelusta, voimaa tukea ja rakastaa lähimmäistä lähellä ja kaukana, voimaa nähdä kiitoksen hetket. Voimaa huolien keskellä nähdä eteenpäin, voimaa löytää rakkauden merkkejä arjessa.

Viimeisten pyykkien kohdalla huokaisen vielä kerran, Jumala varjele, jotta säilyttäisimme rakkauden, lähimmäisen rakkauden, sillä rakkaus voi muuttaa maailmaa. Rakkauteen kuuluu myös kyky pyytää anteeksi, jotta voisi syntyä rauha ihmisten välille koti seudulla, rauha maailmaan.

Hyvän Jumalan siunausta ja varjelusta sinulle, jotta jaksat arjessa rakastaa ja luoda rauhaa!

Johanna Pesonen

Kasvatuksen kappalainen, Anjalankosken seurakunta

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.