Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi Supervoima

On ihana kuulua porukkaan. Yhteys toisiin syntyy, kun on yhteinen nimittäjä. Ihmisenä kasvuun tarvitaan mahdollisuus ajatella ja pohtia asioita omalla tavalla ja kypsytellä ajatuksia niihin tarvittavalla ajalla. Sama pätee kristittynä kasvamiseen.

Kirkkomme on moniääninen. Siellä on tilaa erilaisille näkemyksille ja mielipiteille. Yhteinen nimittäjä on Jeesus Kristus. Tiukoissa uskonnollisissa liikkeissä, joissa tarkkaillaan ja tuomitaan toisten tekoja, on vaarana tekopyhyys ja kulissien luominen. Silloin ihminen alkaa miettiä enemmän sitä, mitä muut ihmiset ajattelevat, kuin mitä Jumala ajattelee.

Arkisen elämämme keskellä näkyy uskomme. Uskosta nousevat elämänarvomme. Ratkaisuissani ja valinnoissani tulee esille Jumalani. Me todistamme uskostamme tekemisillämme ja tekemättä jättämisillämme, olemuksellamme, sanoillamme, kaikella, mitä olemme.

Jeesus tunsi ihmisen heikkouden ja uskon ohuuden. Hän tiesi, että uskomme on vaarassa sammua tai sortua vaikeuksien tullessa. Hänen seuraajansa eivät ole vaikeimmassakaan tilanteessa yksin, vaan heillä on auttaja, puolustaja, Pyhä Henki. Vain Pyhä Henki voi auttaa taistelemaan sitä vastaan, mikä vie meidät eroon Jumalasta.

Pyhän Hengen tehtävänä on kirkastaa Jeesuksen kuoleman todellinen merkitys. Ilmoitus pelastuksesta on annettu ja sinetöity ristillä. Pyhä Henki valaisee ja auttaa ihmisiä turvautumaan Jeesukseen ja etsimään Jumalan tahtoa omassa elämässään. Tästä avautuu aivan uudenlainen mieli ja merkitys elämäämme. Todellinen ilo on totuudellista.

Pyhän Hengen apua tarvitaan jatkuvasti. Emme kykene itse varmistamaan yhteyttä armolliseen Jumalaan; siihen tarvitaan ihmistä vahvempi side, Pyhä Henki. Hän pitää huolen siitä, että uskosta muodostuu ja kasvaa elämän kestävä perusta. Hänen ansiostaan emme sokaistu itsekkyyteen vaan huomaamme lähimmäisen ja hänen tarpeensa.

Siellä, missä Pyhä Henki toimii, syntyy myös yhteys ihmisten välille. Tällaiseen seurakuntayhteyteen on helppo niidenkin tulla mukaan, joille seurakunta on etäinen tai vieras. Pyhä Henki vaikuttaa seurakunnan keskellä ja tekee meistä kristittyjä. Ilman häntä emme jaksa. Sen vuoksi rukoilemme ja pyydämme: Jeesus Kristus, Jumalan Poika, Vapahtajamme, lähetä meille Puolustaja Pyhä Henki. Aamen.

Ulla Koskinen

Kirjoittaja on Kouvolan seurakunnan III seurakuntapastori.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.