Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Elämän tarkoitus

Monet ovat valmiita sanomaan, ettei elämällä ole lopulta tarkoitusta. Sellaista voisi verrata matkaan, jolla ei olisi lopulta päämäärää. Olisi vain välipysäkkejä.

Eräät ovat myös valmiita sanomaan, ettei totuutta ole olemassa. Filosofit ovat keskustelleet aiheesta paljon. Todettakoon vain, että lause ”Totuutta ei ole” kumoaisi itse itsensä; jos totuutta ei olisi, myöskään tuo lause ei olisi totta. Asian todistaminen laajemmin ei ole nyt tehtävämme.

Ilman päämäärää on yhdentekevää, saavuttaako matkalla jonkin välipysäkin. Se johtaisi toivottomuuteen. Entä miten vailla totuutta elämästä osaisi elää oikein?

Kristinusko vastaa ihmisen perimmäiseen kysymykseen: mikä on elämän tarkoitus? Esimerkiksi pyhän Ignatius Loyolan muotoilemana vastaus kuuluu: ”Ihminen on luotu ylistämään, kunnioittamaan ja palvelemaan Jumalaa, meidän Herraamme, ja siten saavuttamaan sielunsa pelastus” (Esipuhe, Hengelliset harjoitukset).

Pyhä Augustinus taas ilmaisi Tunnustuksissa asian näin: ”Sinä kannustat meitä, niin että me ylistämme sinua iloiten, sillä sinä olet luonut meidät yhteyteesi, ja sydämemme on vailla rauhaa siihen asti, että se löytää levon sinussa” (lainaus Katolisen kirkon katekismuksesta).

Mitkään vähemmät asiat eivät ihmistä tyydytä; eivät omaisuus, kunnia tai valta. Olemme maailmassa oppiaksemme tuntemaan Jumalan, rakastamaan sekä palvelemaan Häntä ja kerran olemaan Hänen kanssaan ikuisesti onnellisia taivaassa.

Tuomas Nyyssölä

Pyhän Ursulan seurakunta

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.