Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Voimakas soturi

Elämme tärkeitä aikoja. Kuvia sotilaista on uutisissa päivittäin. Moni vanhempi tuntee tuskaa ajatellessaan, että sodan todellisuus koskettaa myös nuoriamme. Suomalaiset muistavat, miten sodan vuosina yhteisen hädän hetkellä syntyi yhteishenkeä ja heikot olivat yhdessä vahvoja.

Kirjassa Enkelit eivät tarvitse siipiä sanotaan "kun uskon perusasioiden tuntemus vähenee, enkeleiden rooli kasvaa”. Mikkelinpäivän aiheina ovat Raamatun enkelit. Ne kuvataan voimakkaina sotureina, jotka liikkuvat Jumalan asialla. Nykyään vallitseva enkeliusko, jossa uskotaan ’omien’ enkeleiden istuvan olkapäällä ja neuvovan, ei ole ollenkaan kristillisen uskon mukaista. Jumalan toiminnan välikappaleina enkelit ovat muutoksen välikappaleita ja niin vavisuttavia, ettei kenellekään jää epäselväksi, että Jumala tässä puhuu.

Jeesus kuitenkin lähestyy ihmistä toisella tavalla. Ei voimakkaana, vaan nöyränä. Hän eli ja opetti, ja ihmiset tunsivat Jumalan läsnäoloa hänen lähellään. Sama välittyy meille yhä raamattua lukiessa. Kun luet Markuksen tai Luukkaan evankeliumia, voit kokea Jeesuksen oppilasjoukon osana kaiken sen.

Jeesus taisteli vain itsensä kanssa. Hän kärsi ristillä yksinäisyyden, ihmisten vihan ja ahdistuksen aina kuolemaan asti. Hän teki sen meidän vuoksemme. Hän todella olisi voinut pyytää enkelijoukot avukseen, mutta hän päätti pysyä ihmisen puolella, jotta me saisimme avun.

Afrikassa kirkonjohtaja Fulgence Ndour otti kerran pellolta nipun korsia käteensä. Hän sanoi: näettekö, minä voin katkaista näistä jokaisen yksitellen. Mutta jos ne ovat nippuna kädessäni, en saa niitä murrettua. Hän tarkoitti seurakuntaa. Sinullakin on paikka omana itsenäsi seurakunnan toiminnassa.

Nyt juuri on koteihin jaettu kirja Se löytyi. Seurakunnissa on mielenkiintoisia tilaisuuksia nyt lokakuussa. Tule kyselemään, ja kohtaamaan Hänet, jota enkelitkin kademielin katselevat.

Kirsi Hämäläinen

Kirjoittaja on Elimäen kirkkoherra.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.