Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Reikä katossa

Jeesuksen luo kannettiin halvaantunutta miestä. Hänellä oli ihania ystäviä, jotka luottivat Jeesukseen kykyyn ja haluun auttaa. He eivät jääneet surkuttelemaan väen paljoutta vaan olivat kekseliäitä. He tarttuivat tuumasta toimeen: siellä missä on uskoa, nähdään mahdollisuuksia.

Reikä katossa tarjoaa taivasnäkymän silloin, kun katsotaan alhaalta ylöspäin. Moni sairasvuoteellaan toivoisi näkevänsä reiän katossa; pienen ripauksen toivoa, palan taivasta. Silloin olisi helpompi kantaa sairauden taakkaa ja luottaa siihen, että heikotkin rukoukset kuullaan ja jossain on joku, joka välittää ja haluaa auttaa.

Evankeliumissa kattoon tehty reikä toimii toisinpäin. Se mahdollistaa pääsyn Parantajan luo. Jeesus on vaikuttunut ystävien toiminnasta. Hän näkee siinä uskoa. Hän antaakin halvaantuneelle hänen syntinsä anteeksi, vaikkei tunne miestä eikä hänen elämänhistoriaansa.

Jeesus sanoo halvaantuneelle: ”Nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi”. Tämä nousee jaloilleen ja kävelee. Samalla kertaa hän saa sekä syntinsä anteeksi että pääsee liikkeelle. Emme tiedä, miten miehen elämä jatkui. Ehkä hänestä tuli Jeesuksen seuraaja. Ainakin hän oli kiitollinen parantajalleen ja kertoi eteenpäin kokemastaan ihmeestä. Samaa tekivät varmasti myös muut ihmeen todistajat.

Olisipa kaikilla sellaisia ystäviä, jotka kantavat Parantajan luo silloin, kun itse ei jaksa tai kykene. Parantajan luo tuominen voi olla monenlaista toimintaa. Se voi olla konkreettista lääkäriin, terapiaan tai kirkkoon viemistä. Usko synnyttää hyviä tekoja ja lähimmäisen rakkautta.

Pieniä ihmeitä tapahtuu joka päivä sille, joka uskoo. Usko on Jumalan lahja, jonka saa yksin armosta. Se laskeutuu kattojenkin läpi sinne, missä sille on tilaa. Se tekee meistä armollisia itseämme ja toisia kohtaan. Yhdessä olemme Jumalan perhe, jossa saa rauhassa kasvaa omaan tahtiin ja jokaiselle riittää Jeesuksen vapauttavia sanoja.

Sirkka Laine-Haimi

Perheneuvoja