Naisten MM-jääkiekko peruuntui viime hetkillä – Suomen maajoukkueluotsi yllättävästä päätöksestä, päivää ennen lähtöpäivää: "Tätä pitää vähän sulatella".

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvistaa naisten MM-turnauksen perumisen, josta kanadalaismedia uutisoi aiemmin tänään. Syynä perumiseen on koronavirustilanne ja -rajoitukset. IIHF:n mukaan kisoille etsitään uutta ajankohtaa, ehkä kesälle.

Kisat piti pelata 6.–16. toukokuuta Halifaxissa ja Trurossa, Nova Scotian provinssissa.

– IIHF ja Kanadan jääkiekkoliitto ovat saaneet varmistuksen Nova Scotian aluehallinnolta, että 2021 IIHF:n naisten jääkiekon MM-turnaus Halifaxissa ja Trurossa peruuntuu, johtuen turvallisuushuolista liittyen koronavirukseen, liitto kertoi sivuillaan.

Myös viimevuotiset naisten MM-kisat peruuntuivat koronaviruspandemian takia.

– Tämä on hyvin suuri pettymys, vain muutama viikko ennen turnauksen alkua. Uskoimme lujasti, että meillä oli riittävät turvallisuustekijät suojelemaan pelaajia, toimihenkilöitä, katsojia ja Halifaxin sekä Truron asukkaita. Pohjana olivat IIHF:n ja Kanadan liiton kokemukset (vuodenvaihteen) nuorten MM-kisoista Edmontonista, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel sanoi.

Fasel vakuuttaa, että kisat pyritään pelaamaan tänä vuonna.

– Meidän on hyväksyttävä tämä (Kanadan) hallinnon päätös. Se ei kuitenkaan merkitse sitä, että meillä ei olisi naisten MM-kisoja 2021. Olemme velkaa kaikille vaikean vuoden jälkeen kaukaloon pääsyä odottaneelle pelaajalle sen, että teemme kaikkemme varmistaaksemme, että tämä turnaus voidaan siirtää uuteen ajankohtaan tänä vuonna.

– Kanada on yhä sitoutunut järjestämään naisten MM-turnauksen tänä vuonna. Tutkimme kaikki mahdollisuudet kisojen järjestämiseen tulevina kuukausina, mikäli se katsotaan turvalliseksi, Kanadan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Tom Renney täydensi.

Suomen maajoukkue olisi lähtenyt kohti Kanadaa huomenna.

– Maailmanlaajuisesti ja terveydellisesti ajatelleen tämä oli ehkä parempi, mutta miksi se jätettiin näin myöhään. Tätä pitää vähän sulatella, maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi STT:lle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka