Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sveitsi ryöpytti lohkokärjen ja palautti uskottavuutensa murskatappion jälkeen – Yhdysvallat nujersi MM-jäillä kisaisännän

Sveitsi palasi tutulle raiteelle jääkiekon miesten MM-kilpailuissa ja murjoi torstain iltapäiväpelissä A-lohkon kärkijoukkue Slovakian maalein 8–1. Kovinta kyytiä antoivat Gregory Hofmann (2+2), Romain Loeffel (2+1), Sven Andrighetto (1+2), Philipp Kurashev (1+1), Raphael Diaz (1+1), Anders Ambühl (0+2) ja Christoph Bertschy (0+2), kun Sveitsi paikkasi mainettaan tiistaina Ruotsille kärsityn 0–7-tappion jälkeen.

Voitolla käkikellomaa kiipesi Slovakian ja Venäjän ryhmän rinnalle yhdeksään pisteeseen. Sveitsi teki maaleistaan viisi ylivoimalla.

– Meillä on kaksi ylivoimamiehistöä, jotka tekevät todella kovasti hommia. Olemme harjoitelleet paljon viime päivien ja viikkojen aikana. Meillä on paljon taitoa, ja peli toimii melkoisen hyvin, Hofmann summasi Kansainvälisen jääkiekkoliiton verkkosivuilla .

B-lohkossa kisaisäntä Latvia piti Yhdysvaltoja tiukilla avauserän, mutta jenkit karkasivat toisessa erässä. Yhdysvallat voitti lopulta maalein 4–2.

Brian Boyle (1+1), Trevor Moore (1+1) ja Conor Garland (0+2) häärivät tehokkaimpina. Yhdysvallat nousi tasapisteisiin (9) Saksan kanssa ja taistelee lohkon kärkipäässä. Pudotuspelipaikasta taistelevalle Latvialle tappio oli ensimmäinen varsinaisella peliajalla.

– Olemme yrittäneet parantaa joka pelissä. Kolmentoista hyökkääjän ja seitsemän puolustajan myötä kasassa on joukko erilaisia ihmisiä, mutta olemme kovia tekemään työtä, Boyle kuvaili Yhdysvaltojen joukkueen prosessia.