Kanada on jääkiekon maailmanmestari – Leijonat kukistui jatkoerässä

Kanada on jääkiekon maailmanmestari 2021. Lehtikuva/Jussi Nukari

Reima Rautiainen / STT

Jääkiekon tämän vuoden maailmanmestaruus ratkaistiin sunnuntaina pelillisesti kolikonheitolla. Kanada kaatoi Latvian Riiassa MM-finaalissa Suomen 3–2, kun Nick Paul teki ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 66.26 voittomaalin.

Jatkoerä pelattiin kolmella kolmea kenttäpelaajaa vastaan, joten pelillisistä hienouksista ei jatkoajalla voinut puhua. Kanada, varsinkin sen maalitykki Andrew Mangiapane, syyllistyi tuomarien niin salliessa rajuun koukkimiseen.

Näin Kanada sai hyvityksen Slovakian Bratislavassa kaksi vuotta sitten edellisissä kisoissa Suomelle kärsimälleen MM-finaalin 1–3-tappiolle. Riiassa Suomi kukisti Kanadan B-alkulohkossa voittomaalikisan jälkeen 3–2.

Historiansa 27. maailmanmestaruuden voittanut Kanada hävisi MM-turnauksen kolme ensimmäistä otteluaan ja selviytyi pudotuspeleihin rimaa hipoen. Se voitti kymmenestä kisapelistään kuusi ja hävisi neljä.

Suomelle MM-finaalipaikka oli 12:s ja -hopea historian yhdeksäs. Kokenut keskushyökkääjä Petri Kontiola hävisi MM-finaalin kolmannen kerran.

Varsinaisen peliajan kolmannessa erässä puolustaja Petteri Lindbohm nosti Suomen toiveita, kun hän laukoi avausmaalinsa ja Suomen 2–1-johtoon ajassa 45.27.

Väillä jo uupuneelta näyttänyt, mutta ylivoimalla tehokas Kanada kuitenkin tasoitti reilut seitsemän minuuttia myöhemmin 2–2:een. Kapteeni Adam Henrique iski kiekon maaliin, kun Suomen pelaajista Lindbohmin maaliin syöttöpisteen saanut Mikael Ruohomaa oli jäähyllä.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna

Ranne-potilaan matka

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka