Grönholmilla riittää nälkää rallicrossin MM-sarjaan – "Olemme jo monta vuotta olleet vauhdillisesti kärjessä"

Niclas Grönholm starttaa kesällä alkavaan rallicrossin MM-sarjakauteen mestaruus mielessä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Suomen rallicrosstähti Niclas Grönholm on unohtanut hankalan viime vuoden ja starttaa kesällä alkavaan rallicrossin MM-sarjakauteen mestaruus mielessä. Koronan sävyttämällä viime kaudella Grönholm oli sarjassa neljäs, ja ainoaksi palkintosijaksi jäi Kouvolan osakilpailun voitto.

Suomalaisen tallina on edelleen tuttu GRX, jota pyörittää isä Marcus Grönholm. Menopelinä on viime vuoden tapaan Hyundain i20-supercar.

– Olemme jo monta vuotta olleet vauhdillisesti kärjessä. Kaudella 2019 mestaruus oli jo ilman sairastumistani lähellä, Grönholm muisteli GRX:n tiedotteessa umpilisäkeleikkaustaan, joka vei häneltä tuolloin kaksi kilpailua.

– Viime vuonna meillä oli vaikeaa, mutta tavoitteemme on kaudesta 2019 lähtien ollut sama: mestaruus.

25-vuotiasta Grönholmia kirittää tällä kaudella unkarilainen tallitoveri Krisztian Szabo. Viime kaudella Szabo kaasutteli MM-sarjassa GRX:n Hyundailla kaksi kilpailua.

Rallicrossin MM-sarja alkaa heinäkuun lopulla Espanjan Barcelonassa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan osakilpailua, joista kaksi Saksassa Nürburgringin uudella radalla.

– Sarjan muilta radoilta meillä on dataa ja tietoa, ja tiedämme, mihin olemme menossa ja mitä odottaa. Saksasta kenelläkään ei ole tietoa, ja se tekee asian mielenkiintoiseksi, Grönholm arvioi.

Kausi päättyy lokakuun lopulla Portugalissa. Suomessa MM-osakilpailuja ei tänä vuonna ajeta.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka