Puhuttarien pistekärki Johanna Räty siirtyy Kouvottariin – Joukkueella nyt 8 sopimusta ensi kaudelle

Joonas Frimodigin valmentamalla Kouvottarilla on nyt kahdeksan pelaajasopimusta. Jussi Lopperi

Joonas Heinonen

Kouvottaret on solminut sopimuksen vantaalaisen PuHun kasvatin Johanna Rädyn kanssa, seura tiedotti torstaina.

Vuonna 2001 syntynyt takapelaaja siirtyy Kouvolaan kasvattajaseurastaan, jossa hän pelasi viimeiset kaksi kautta naisten 1. divisioonaa Puhuttarien riveissä.

Viime kaudella Räty pelasi loistavan kauden 1. divisioonassa, kun Puhuttaret sijoittui sarjassa lopulta seitsemänneksi. 172-senttinen takapelaaja esiintyi joukkueen kaikissa 20 ottelussa avausviisikossa kellottaen peliaikaa lähes 28 minuuttia ottelua kohden.

Noissa otteluissa Rädyn tehot olivat 17,2 pistettä, 4,8 levypalloa ja 2,8 syöttöä. Hän oli joukkueensa ykkönen pisteissä ja jaetulla ykköstilalla syötöissä.

– Johannasta saatiin vihiä loppukeväästä, että hän olisi kiinnostunut siirtymään liigaympyröihin hyvän divarikauden jälkeen. Johanna teki urheilullisuudellaan ja heittotaidollaan vaikutuksen harjoituksissa. Loistavaa, että saimme nuoren eteenpäin pyrkivän pelaajan joukkueeseemme. Johannasta tulee olemaan paljon iloa kotikatsomoille ensi kaudella, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoo tiedotteessa.

Kouvottarilla on nyt kasassa kahdeksan pelaajasopimusta kaudelle 2021–22: Sarah Toeaina (USA), Roosa Frimodig, Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Emma Lampèn, Pinja Leppänen, Iiris Muhonen, Johanna Räty.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka